Tipy a triky

Jednoduché psychologické triky, vďaka ktorým môžeš byť úspešnejší

psychologické triky

videní: 878

Článkov alebo kníh, ktoré hovoria o tom, aké psychologické triky by si mal zakomponovať do svojho života, je na internete habadej….

…ale pozrime sa na to triezvymi očami. Žiaden psychologický trik ti nezaručí, že sa do teba tvoja tajná láska zamiluje na počkanie alebo že na pohovore budeš excelovať a okamžite z teba spravia vrcholového manažéra. Existujú však niektoré psychologické triky, ktoré sú naozaj jednoduché a môžeš ich používať každý deň. Čo ti tieto triky prinesú?

1. Prestaň prokrastinovať!

pexels-photo-313690

Ak si prokrastinátor a čakajú ťa dôležité úlohy, ktoré nemožno odložiť – skús premýšľať o úlohe predtým, ako pôjdeš spať. To tvoj mozog prinúti rozmýšľať nad dokončením úlohy. Jednoducho povedané – predtým, než úlohu splníš v reálnom svete, sprav ju najprv vo svojej hlave. Keď sa k úlohe dostaneš v skutočnom živote, tvoj mozog už spracoval obrovskú časť problému, čo ti v konečnom dôsledku uľahčí jeho dokončenie.

2. Čaká ťa nepríjemný rozhovor?

pexels-photo-288477

Ak predpokladáš, že ťa so šéfom čaká nepríjemný rozhovor, posaď sa k nemu bližšie. Je ťažšie byť agresívny na ľudí, ktorí sedia hneď vedľa teba.

3. Ako sa učiť s ľahkosťou?

pen-writing-notes-studying

Najlepší spôsob, ako sa niečo naučiť a nezabudnúť to, je snažiť sa vysvetliť to niekomu inému. Pri vysvetľovaní máme tendenciu veci zjednodušovať, a preto nám to môže pomôcť pri sústredení sa na tie najdôležitejšie informácie, ktoré si chceme zapamätať.

4. Opakuj mená

pexels-photo-630831

Ak chceš na niekoho urobiť dojem a pôsobiť očarujúco, skús počas konverzácie použiť niekoľkokrát meno protistrany. Ak počujeme svoje meno, zbystríme pozornosť a získame pocit, že konverzácia je osobná. Uisti sa, že to nepreháňaš, aby si nepôsobil ako podivín!

5. Ako zistiť, či ťa niekto sleduje?

person-woman-eyes-face

Poznáš to. Určite si aj ty mal pocit, že ťa niekto sleduje, no nikdy si neprišiel na to, kto to bol. Ak budeš mať najbližšie ten pocit, skús zívnuť. Ak si zívne aj niekto iný, môžeš si byť istý, že tvoj pocit nebol len planý poplach.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov