Tipy a triky

Jednoduché psychologické triky, vďaka ktorým môžeš byť úspešnejší

psychologické triky

videní: 917

 

6. Pohľad do očí?

pexels-photo

Pozeranie sa človeku do očí pri rozhovore je považované za etickú normu. Ak ale patríš k ľuďom, ktorým je pozeranie sa človeku do očí do istej miery nepríjemné, skús sa pozerať medzi oči alebo na líca tesne pod oči. Protistrana bude mať pocit, že sa jej pozeráš do očí a ty sa budeš cítiť menej nepríjemne.

7. Ako pôsobiť priateľskejšie?

pexels-photo-1181717

Pri očiach a očnom kontakte ešte chvíľku zostaneme. Ak spoznáš niekoho nového a chceš pôsobiť priateľsky, skús si zapamätať farbu jeho/jej očí. Nemusíš farbu očí v rozhovore vôbec spomínať, no prinajmenšom budeš udržiavať očný kontakt.

8. Ako získať požadovanú informáciu?

pexels-photo-1015568

Ak chceš, aby sa ti niekto otvoril, opýtaj sa ho na požadovanú otázku a ak na ňu osoba odpovie len čiastočne, zostaň ticho a chvíľku udržiavaj očný kontakt. To prinúti osobu pokračovať v rozhovore, avšak pozor, nemusí to fungovať vždy. Niektorí ľudia by mohli byť podráždení, ak sa opýtaš príliš osobnú otázku.

9. Nech s tebou súhlasia

pexels-photo-601170

Ak chceš, aby s tebou niekto súhlasil, ak sa ho na niečo spýtaš, mierne pritom prikyvuj hlavou. V psychológii sa to nazýva zrkadlenie. To znamená, že ľudia budú s väčšou pravdepodobnosťou s tebou súhlasiť, ak vysielaš pozitívne potvrdzujúce signály.

10. Falošný úsmev môže byť pozitívny

pexels-photo-736842

Ak nemáš svoj deň (poznáme to všetci), oklam svoj mozog tak, aby si myslel, že máš v skutočnosti dobrú náladu. Docieliš to tým, že budeš jednoducho predstierať úsmev. Mozog a telo si navzájom vymieňajú spätnú väzbu. V dôsledku toho jedno ovplyvňuje v mnohých ohľadoch druhé.

Zdroj: bigboss0007 | Aditya Shukla | BoredPanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov