Zaujímavosti

Island – najdokonalejšie miesto na Zemi!

island

videní: 2.2K

Island je ostrovný štát neďaleko Grónska považovaný za súčasť Európy. Okrem toho je Island jeden z najkrajších kútov zeme. O tom ťa presvedčia fotografie v dnešnom článku. Nebudeš veriť, že niečo tak nádherné vôbec existuje.

Aj keď je decembrom najtemnejší mesiac na Islande, tento mesiac je o hlavne o svetle, ktorého je tak málo. Vzhľadom na vysokú zemepisnú šírku krajiny sú zimné dni pomerne krátke. Napríklad najdlhší deň v polovici decembra je len 5 hodín dlhý: východ slnka je okolo 11. hodiny pred poludním a západ slnka medzi 3. a 4. hodinou popoludní. Fotografka Maria Sahai minulú zimu navštívila Island. Cestovala po západnom a južnom pobreží a toto sa jej podarilo zachytiť počas tých krátkych hodín denného svetla.

ZÁPAD SLNKA V JÖKULSÁRLÓN ĽADOVEJ LAGÚNE O 4. HODINE POOBEDE

Island

JÖKULSÁRLÓN ĽADOVÁ PLÁŽ POČAS ZÁPADU SLNKA

Island

 

 

“Hovorí sa, že na Jupiteri a Saturne pršia diamanty. Najbližšie sa tejto predstave dostaneš na Jökulsárlón ľadovej pláži na Islande. Obrovské bloky ľadu, ktoré sa treštia z okraja Vatnajökull – najväčšieho ľadového vrcholu na Islande – majú výšku približne 30 metrov (98 stôp). Menšie kusy ľadu sa nachádzajú na pláži s čiernym pieskom, čo spôsobuje, že sa zdá, akoby niekto hodil z neba niekoľko nadrozmerných diamantov.”

 

ĽADOVCE ČAKAJÚCE NA SVOJ ODCHOD Z JÖKULSÁRLÓN LAGÚNY DO OCEÁNU

Island
“Ak ste niekedy rozmýšľali, ako chutí ľadovcový ľad, môžem vám povedať – je vynikajúci! Perfektný do kokteilov alebo len tak v pohári s kolou. Ľadovcový ľad je zo sladkej vody a má v sebe mnoho starých vzduchových bublín. Keď sa ľad začne topiť, vzduch z neho uniká do vody a z vášho pohára vychádza chladný šum.”

ĽADOVEC Z BLÍZKA V JÖKULSÁRLÓN ĽADOVEJ LAGÚNE

Island

“Pitná voda z vodovodu na Islande je nielen bezpečná, ale aj vynikajúca. Nemá pachuť chloridov, ktorá sa je zreteľná v našej vode z vodovodu, pretože sa nikdy chemicky nečistí. Prichádza priamo zo zdrojov, kde je filtrovaná cez lávu a je tak čistá, ako len môže byť.”

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov