Zaujímavosti

Bolesť: Najhoršie druhy, ktoré postrašia aj najstatočnejších

bolesť

videní: 1.8K

Bodnutie od ropušnice

Bolo opísané ako horšie ako pôrod alebo ukrižovanie. Nie, nehovoríme o mužskej chrípke, hovoríme o jedovatom žihadle ropušnice.

Nikdy som nemal tú smolu, že by ma niektorá z týchto škaredých potvoriek uštipla, ale hovorí sa, že je to úplne neznesiteľné. Okrem intenzívnej bolesti a opuchu v mieste bodnutia sa opuch môže v priebehu niekoľkých minút rozšíriť na celú ruku alebo nohu a presunúť sa do dýchacích ciest, pľúc a nervového systému. Ak sa okamžite nezačne s liečbou, jed môže obeť usmrtiť.

Zlomenina pohlavného údu

Ak ste o tomto type zlomeniny ešte nikdy nepočuli, je nám ľúto, že vám to musíme vysvetliť.

Zlomenina penisu je veľmi reálne zranenie a je častejšie, ako si myslíte.

Zlomenina tohto druhu môže byť spôsobená akýmkoľvek typom tupého úrazu a vyznačuje sa extrémnou bolesťou – takou, ktorú dokáže naplno oceniť len muž. Je klasifikovaná ako lekárska pohotovosť, takže ak by ste mali niekedy podozrenie na poranenie tejto závažnosti, okamžite choďte na najbližšiu pohotovosť.

Zlomenina kostí

Myslím, že väčšina z nás si do 30 rokov zlomí aspoň jednu kosť. Je to ostrá, bodavá bolesť, ktorej intenzita sa štvornásobne zvýši, ak sa niekto dotkne poškodenej kosti alebo s ňou pohne akýmkoľvek tlakom. Nebudete ju môcť zaťažovať, a ak kosť nie je vyčnievajúca, pravdepodobne sa na mieste objaví opuch, modrina a citlivosť.

Nie všetky zlomené kosti sú však rovnaké. Zlomená stehenná kosť, rebro alebo chvostová kosť sú nekonečne bolestivejšie ako zlomený prst. Ale o tom až o niečo neskôr.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov