Zaujímavosti

Predmety: Tajomstvá každodenných predmetov odhalené!

predmety

videní: 4.2K

Zemiaky

Zemiaky môžu vášmu organizmu veľmi uškodiť. Ak ich zjete dostatok, môžu vás aj zabiť. Samozrejme, nie normálne vyzerajúce zemiaky. Hovorím o tých zelených, ktoré sa očividne pokazili.

Lenže v minulosti to nebolo také jasné, keď ich ľudia konzumovali bez toho, aby si uvedomovali nebezpečenstvo. Obsahujú toxín solanín a sú známe tým, že spôsobujú masové obete, vrátane životov niekoľkých stoviek Kórejčanov počas hladomoru v 50. rokoch minulého storočia.

Syr

Syr môže byť poriadne zlý, a to nehovorím o zápachu. Je známe, že tento produkt bohatý na bielkoviny je dlhodobo spájaný s mágiou a čarodejníctvom. Pred stovkami rokov boli čarodejnice obviňované z ukladania kliatby na mliečne výrobky. Ony, ako aj ďalšie podozrivé ženy, zrejme používali syr na očarenie a uväznenie neopatrných obetí.

To fungovalo v oboch smeroch, pričom syr mal potenciál na páchanie zlých skutkov tak pre mužov, ako aj pre ženy. Nebolo to však všetko zlé. Syrom sa mohli kŕmiť aj ľudia, aby sa zistilo, či sú zločinci alebo nie. Nezvyčajným spôsobom bol dobrý aj na liečenie impotencie, čo sa pripisovalo čarodejníckej kliatbe. Zdá sa, že syr mohol byť priateľom aj nepriateľom miestneho zaklínača.

Mlieko

Ak sa vám pokazí fľaša s mliekom, určite môžete obviniť čarodejnicu. Alebo sa môžete pozrieť na reálnejšieho vinníka. Myslím tým obyčajných ľudí. Pred takmer dvesto rokmi sa v Amerike distribuovalo do nešťastných domácností mlieko, ktoré nebolo vhodné na ľudskú spotrebu, čo malo hrozné následky.

Nešlo o obyčajné mlieko, ale o znečistený takzvaný nápoj známy ako swill milk. Úbohé zvieratá zapojené do tohto procesu údajne dlho nevydržali. Keďže jedli vedľajšie produkty z alkoholového priemyslu, mlieko zmodralo a ďalej bolo znečistené látkami ako krieda, takže sa javilo ako biele. A veci sa stali ešte horšími.

Konanie týchto výrobcov viedlo k smrti tisícov detí, ktoré boli oklamané, že pijú niečo, čo sa vydáva za prírodné a zdravé. Našťastie sa podarilo zastaviť biznis, ktorý z tohto hanebného konania vznikol. Napriek tomu liehovarníkom v celej žalostnej situácii pomáhali skorumpovaní politici až po vemeno.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov