Tipy a triky

7 trikov, vďaka ktorým odhalíš lož na mieste


videní: 3.0K

Aj keď presvedčivo klameme, naše telo to hovorí niečo iné. A je to zvyčajne preto, že klamár jednoducho ignoruje reč tela, ale namiesto toho sa zameriava na svoje slová a výrazy tváre rovnako, ako ktorákoľvek iná osoba. Psychológovia sa domnievajú, že kľúč k tomu, aby si odhalil lož je z tohto dôvodu v reči tela. A ak k tomu presunieš svoju pozornosť, môžeš odhaliť takmer každú lož.

 

 

1. Sleduj pauzy

Jedným z najbežnejších náznakov hlasu, ktorý odhalí, či niekto klame, je prestávka, preto im venuj pozornosť. Ak osoba pri rozhovore robí dlhé pauzy alebo ich má veľa, pravdepodobne klame a venuje čas premýšľaniu nad tým, čo povedať. Počítajú sa aj chyby reči ako „ah“, „uhh“ a „myslím“.

 

 

2. Venuj pozornosť trvaniu emócií

Skutočné emócie zvyčajne trvajú najviac 5 sekúnd. Ak niekto prejaví emócie dlhšie ako 5 sekúnd, je to s najväčšou pravdepodobnosťou falošné. Nemôžeš mať rovnaký výraz tváre po dobu 10 sekúnd. Daj si na to pozor.

 

 

3. Daj si pozor na zlé načasovanie

Vedci zistili, že emócie sú vždy na prvom mieste a až potom sú nasledované slovami. Ak niekto prvýkrát povie „Som nahnevaný“ a až potom môžeš vidieť nahnevaný výraz tváre, je to lož.

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov