Zdravie

Krvný tlak: Potraviny, ktoré ho pomôžu znížiť

krvný tlak

videní: 1.8K

Mleté ľanové semienka

Skúste pridať mleté ľanové semienka takmer do všetkého, čo jete. Majú vysoký obsah vlákniny a môžu pomôcť tým, ktorí sa snažia dodržiavať prísnu a zdravú diétu. Pomáhajú tiež znižovať hladinu cholesterolu a sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny, ktoré bojujú proti zápalom a infekciám.

Špenát

Zelené listové potešenie, špenát, má nízky obsah kalórií, vysoký obsah vlákniny a je plný srdcu prospešných živín, ako je draslík, listnaté kyseliny a horčík, ktoré sú kľúčovou zložkou na zníženie a udržanie zdravej hladiny krvného tlaku.

Paradajky

Sú bohaté na lykopén a ďalšie dôležité antioxidanty, ktoré pomáhajú znižovať krvný tlak. Paradajky sú veľmi dobrým zdrojom draslíka. Bolo preukázané, že strava bohatá na draslík znižuje vysoký krvný tlak a znižuje riziko srdcových ochorení.

Cesnak

Cesnak je dobrou potravinou, ktorá pomáha v boji proti hypertenzii, pretože pôsobí ako prostriedok na riedenie krvi. Pri jeho krájaní sa tiež vytvára alicín, zlúčenina, ktorá má antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti. To môže pomôcť v boji proti mnohým ochoreniam, ktoré môžu byť dôsledkom hypertenzie, napríklad proti mŕtvici a srdcovým chorobám. Cesnak tiež pomáha znižovať hladinu cholesterolu.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov