Zaujímavosti

90. roky: Detské aktivity, ktoré sú teraz vzácne a nostalgické

90. roky

videní: 5.5K

Udržiavanie našich Tamagoči pri živote

Museli ste vedieť, že v tomto zozname narazíte na Tamagoči. Tamagoči proste kričí “toto sú 90. roky”. Každý túto hračku chcel!

Nemali sme také fantastické robotické hračky, aké majú dnešné deti. Letné dni sme trávili bez domácich úloh a horúčkovito sme sa snažili udržať naše Tamagoči nažive. A bola to misia! Hračky vo veľkosti dlane, pripomínajúce vajíčko, s príšernými čiernobielymi pixelovými obrazovkami boli samostatným vesmírom plným veselých aj smutných momentov. Všetci sme sa rýchlo naučili hackovať naše hry a predlžovať život našich virtuálnych maznáčikov vyberaním batérií alebo spúšťaním ladiaceho signálu pomocou grafitovej ceruzky.

Chodenie do knižnice

Áno, vieme, že knižnice stále existujú, sú stále dôležité a využívajú sa. Ale v 90. rokoch sme ich POUŽÍVALI. Ak ste nemali peniaze na nové knihy (vtedy neboli žiadne elektronické čítačky, vážení), chodili ste do knižnice, niekedy aj viac ako raz za týždeň.

Niektorí z nás prvýkrát ochutnali horor. Dnes môžete nájsť úplne všetko online!

Nahrávanie piesní priamo z rádia a vytváranie mixážnych kaziet

Nie je nič lepšie, ako keď objavíte svoj obľúbený letný jam, ale v 90. rokoch sme museli sedieť s kamarátmi a čakať, kým ho pustia v rádiu, aby sme si ho mohli nahrať na kazetu. A poviem vám, že správne načasovanie medzi stlačením nahrávania a stlačením tlačidla stop bolo hotovým umením.

Nielen to, ale nikdy ste nevedeli, kedy to zrazu začne hrať – ak ste nemali rozhlasový program typu “Top of the Charts”, ktorý ste si mohli naladiť. Takže sme žili v neustálej pohotovosti, s magnetofónom v pohotovostnom režime, pre prípad, že by ten hit zaznel a my by sme boli v správnom čase na správnom mieste.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov