Tipy a triky

Divné, ale veľmi fungujúce a účinné tipy pre zdravie

zdravie

videní: 5.1K

Jedzte viac, aby ste jedli menej

Je možné, že po zjedení 100-kalorickej desiaty alebo balíčka sušienok nebudete hlad riešiť tak dobre, ako keby ste zjedli normálnu večeru. Zjedenie len malého množstva sacharidov zvyšuje hladinu cukru v krvi a spôsobuje, že máte chuť na ďalšie sacharidy. Na zvládnutie hladu sa odporúča zvoliť si bielkovinové potraviny, ako je arašidové maslo alebo jablko a syr. Každý z týchto produktov má viac kalórií na jednu porciu, ale bielkoviny a tuk pomáhajú rýchlo sa cítiť sýty a tento pocit trvá dlhšie. Takže v konečnom dôsledku môžete skonzumovať menej kalórií.

Ak chcete mať zdravé zuby, nečistite si ich po jedle

Zuby si nečistite bezprostredne po jedle alebo po tom, čo ste niečo vypili, najmä ak tieto produkty obsahujú kyselinu. Kyselina sa nachádza v mnohých citrusových plodoch, športových nápojoch, paradajkách, sódovej vode (ako dietetická aj nie) a tieto produkty zmäkčujú zubnú sklovinu. Počkajte preto niekoľko minút a potom si zuby vyčistite. Takto sa vyhnete akémukoľvek poškodeniu a stále sa budete môcť tešiť zo svojho perleťovo bieleho úsmevu. Samozrejme, ak nemôžete počkať niekoľko sekúnd (a to je vždy možné), vyberte si zubnú pastu a kefky na citlivé zuby. Ak chcete skontrolovať ich potenciálny výber, pozrite si internetový obchod Boxed (a vyskúšajte aj niektoré kupóny Boxed, aby ste ich tiež dobre využili).

Ak pijete kávu, budete lepšie spať

Japonskí vedci skúmali, ako maximálne využiť krátky spánok počas dňa. Tak sa ukázalo, že tí účastníci štúdie, ktorí vypili šálku kávy s 200 mg kofeínu (množstvo zodpovedajúce jednej alebo dvom šálkam kávy) pred tým, ako si išli na 20 minút zdriemnuť, sa po prebudení okamžite cítili bdenejší a test vykonali lepšie ako tí, ktorí si zdriemli bez užitia kávy. Ako je to, do čerta, možné? 20-minútový spánok sa končí v rovnakom čase, ako sa začína aktivácia kofeínu, ale mozog sa vtedy už vyčistil od adenozínu, a tak človek dosiahne maximálnu bdelosť. Keď adenozín narastie, cítime sa viac unavení. Zdriemnutie počas dňa pomáha zbaviť sa ho a v kombinácii s kofeínom, ktorý blokuje adenozín, získame účinnejší denný spánok!

Dúfame, že sa vám tieto tipy páčili a hlavne, že vám pomôžu!

Zdroj: wonderslist / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov