Tipy a triky

Divné, ale veľmi fungujúce a účinné tipy pre zdravie

zdravie

videní: 5.1K

Ak chcete schudnúť, nepite diétne sýtené nápoje

Ak sa chcete zbaviť zbytočných kilogramov, odporúča sa vzdať sa sódovej vody vo všeobecnosti, vrátane diétnej. Výskum ukázal, že dospelí s nadváhou a obezitou, ktorí pijú diétnu sódu s jedlom, spotrebujú viac kalórií ako tí, ktorí pijú bežnú sódu. Aj štúdia vedcov z Texaskej univerzity ukázala, že obvod pása ľudí, ktorí pijú diétnu sódu, sa za desať rokov zväčšil o 70 % viac ako u tých, ktorí sódu nepijú vôbec.

V horúci deň pite teplé a nie studené nápoje

Čo počas horúceho letného rána viac ochladí: studená alebo horúca káva? Dve nedávne štúdie ukazujú, že v skutočnosti to bola horúca káva, ktorá skutočne ochladzovala ľudí. V iných kultúrach, napríklad v Indii, je pitie horúcich nápojov počas horúčav normou. Keď pijete niečo horúce, telo vyhodnotí zmenu teploty a zvýši potenie. Takže sa potíme, aby sme sa ochladili!

Ak sa cítite unavený, vyhnite sa energetickým nápojom

Podľa vedcov energetické nápoje obsahujú až päťkrát viac kofeínu ako káva. Takéto energetické nápoje však poskytujú krátkodobý nával a majú vedľajšie účinky, ktoré škodia nervozite a rýchlejšiemu pulzu. Okrem toho tieto nápoje často obsahujú taurín – stimulant centrálneho nervového systému, ako aj 13 čajových lyžičiek cukru v plechovke! Tieto super sladké nápoje len dočasne zvyšujú množstvo cukru v krvi, ale krátko nato hladina cukru silno klesá a vy sa opäť cítite ospalí.

Priberte na váhe, aby ste sa zmestili do menšej veľkosti oblečenia

Súvisí to s objemom svalov. Jeden experiment ukázal, že dve ženy, ktoré vážili 66 kg, si vyskúšali rovnakú, menšiu veľkosť oblečenia. Jedna z dám viac cvičila, zatiaľ čo druhá – už dlho nebola v posilňovni. A viete čo – dievča, ktoré cvičilo, sa dokázalo zmestiť do veľkosti menšieho oblečenia. To všetko preto, že svaly zaberajú menej miesta ako tuk, hoci vážia rovnako!

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov