Tipy a triky

Čo pozitívne sa ti stane, keď obmedzíš holenie?

holenie

videní: 1.7K

Napriek  štúdii, ktorá odhalila, že väčšina žien sa holí na mnohých partiách tela, existuje nový trend, pri ktorom ženy odkladajú žiletky a nepodliehajú zaužívaným stereotypom. Aj keď je holenie osobnou voľbou, existuje niekoľko pozitívnych dôvodov, prečo obmedziť holenie. Si zvedavá, čo sa stane, ak na čas odložíš svoje strojčeky na nohy, podpazušie či bikiny? Poď sa s nami pozrieť, ako bude tvoj život vyzerať, keď nebudeš holiť svoje telo. Tu sú niektoré z pozitívnych účinkov na zdravie.

 

1. Keď obmedzíš holenie, môžeš zastaviť bolestivé odieranie

5 pozitívnych vecí, ktoré sa vám stanú, ak prestanete holiť svoje telo hneď teraz

Chlpy nášho tela môžu pôsobiť ako ochranná vrstva a zabrániť pokožke pred odieraním, čo je dôležité pre oblasti, ako sú naše podpazušia. To znamená, že holenie môže viesť k podráždeniu pokožky v dôsledku trenia a dokonca aj k tvorbe červených fľakov.

2. Môže ťa to ochrániť pred mnohými patogénmi

5 pozitívnych vecí, ktoré sa vám stanú, ak prestanete holiť svoje telo hneď teraz

Chlpy vlastne zabraňujú vstupu škodlivých patogénov do nášho tela. To znamená, že môžu pôsobiť ako bariéra a chrániť naše citlivé oblasti pred zhromažďovaním škodlivých baktérií. Ochlpenie môže tiež zabrániť tvorbe modrín a podráždeniu, najmä tomu, ktoré spôsobuje odstraňovanie chĺpkov.

3. Pomôže ti to zbaviť sa zarastených chĺpkov.

holenie

Zarastené chĺpky sú nielen nepohodlné a nepríjemné, ale môžu tiež vytvárať potenciálne zdravotné riziká a spôsobiť bolesť. Je to preto, že sa môžu zapáliť, čo môže viesť až k potrebe lekárskej starostlivosti.

4. Teplota tela bude lepšie regulovaná

5 pozitívnych vecí, ktoré sa vám stanú, ak prestanete holiť svoje telo hneď teraz

Keď oholíme naše telo, stratíme prirodzený regulátor teploty, pretože ochlpenie vlasy je dôležitou súčasťou regulácie tepla. To platí najmä pre naše podpazušie a oblasti, kde sú chlpy najhrubšie.

5. Môže ti to ušetriť veľa času a peňazí

5 pozitívnych vecí, ktoré sa vám stanú, ak prestanete holiť svoje telo hneď teraz

Holenie môže trvať dlho a je to žrút času. A navyše tiež vyčerpáva naše bankové účty. Dôvodom je niečo, čo sa nazýva „ ružová daň “. V zásade sú ženské výrobky zdaňované vyššie ako u mužské, a to je zrejmé najmä z obrovského cenového rozdielu medzi ženskými a mužskými strojčekmi na holenie.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov