Tipy a triky

Ako si zabezpečiť spánok ako bábätko? Skúste tieto tipy!

spánok

videní: 1.1K

Vyhnite sa športovaniu neskoro popoludní alebo večer

Niekedy sú naše dni dlhé, a tak odkladáme fyzickú aktivitu na večer, čo je veľká chyba. Cvičenie na konci dňa zvyšuje našu teplotu a aktivizuje nás fyzicky aj psychicky a tieto dva faktory nejdú ruka v ruke s dobrým spánkom.

Čo môžete v tomto dennom čase urobiť, je prechádzať sa bez toho, aby ste sa príliš namáhali. Taktiež sa snažte vyhnúť horúcim kúpeľom tesne pred spaním, ako aj akejkoľvek intenzívnej intelektuálnej činnosti až do neskorých nočných hodín.

Ľahká večera vám pomôže lepšie spať

Na lepší spánok je najlepšie jesť ľahkú večeru, a to takmer vždy v rovnakom čase. Je absolútne nevyhnutné vyhnúť sa príliš ťažkému jedlu pred spaním.

Ale pozor: nejde o to, aby ste nejedli vôbec, pretože sa nevyhnutne prebudíte s hroznou chuťou zaútočiť na chladničku. Mali by ste sa vyhýbať aj energetickým nápojom, ako je káva a akýkoľvek iný kofeín – nie je nič lepšie ako dobrý bylinkový čaj pred spaním!

Vytvorenie príjemného prostredia pred spaním

Keď sú podmienky pohodlné, ľahšie sa zaspáva. Mäkké svetlo, tichá hudba a pohodlná posteľ sú tri ingrediencie pre regeneračný spánok. Ďalšími faktormi, ktoré treba kontrolovať, sú hluk, ktorému by ste sa mali za každú cenu vyhnúť, a teplota v miestnosti, ktorá by nemala byť príliš horúca ani príliš studená. Odporúča sa, aby teplota v spálni neprekročila 17-19°C. Mimochodom, spálňu by ste mali každý deň na 10 minút vyvetrať.

Na druhej strane, pred spaním by sa mal vypnúť akýkoľvek typ obrazovky s modrým svetlom. Na uľahčenie prechodu do sveta snov je vhodnejšie prijať relaxačné rituály podľa vlastných preferencií.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov