Zaujímavosti

Tipy na prežitie, ktoré vám môžu zachrániť život

tipy

videní: 5.5K

Vyrezávanie ľadu do šošovkovitej gule na vytvorenie ohňa

Z číreho bloku ľadu, ktorý má hrúbku asi 5 cm, môžete vytvoriť šošovku na vytvorenie ohňa rovnakou technikou, akú by ste použili pri použití lupy. Trik spočíva vo vytvorení vypuklej šošovky (tenšej na okrajoch a hrubšej v strede). Potom povrch vyhlaďte rukami, aby ste doladili účinnosť ľadovej šošovky.

Zbierajte mokré listy, aby ste ich spálili a vytvorili dymové signály

Po nájdení vody, úkrytu a ohňa by vašou prioritou malo byť skrátenie času, ktorý strávite v divočine. Použitie dymového signálu vám môže zachrániť život. Po založení ohňa budete chcieť vytvoriť čo najviac dymu. To sa dá dosiahnuť použitím mokrých listov. Potom použite mokrú prikrývku alebo veľké listy, aby ste stĺpec dymu rozdelili na 3 chumáče. Ak váš dymový signál uvidí lietadlo alebo loď, nebudú si ho mýliť s lesným požiarom. Dymový stĺp s tromi dymovými obláčikmi je indiánsky a skautský núdzový kód.

Použite popol ako dezinfekčný prostriedok na umývanie rúk

Hygiena sa môže zdať ako tá najmenšia starosť, keď ste stratení v divočine. Môže sa však stať, že si budete potrebovať vydezinfikovať ruky, aby ste sa pri vykonávaní drobných úkonov uzdravili. Popol bol dlho zanedbávaný ako alternatíva mydla. Keď sa stratíte v divočine, môžete použiť popol z táborákov, pretože podľa tejto štúdie je rovnako účinný ako mydlo.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov