Zaujímavosti

Med: Zaujímavé fakty a vlastnosti, ktoré nepoznáte

med

videní: 1.2K

Med je viskózna, lepkavá a sladká tekutina, ktorá je bohatá na minerály, ako je železo, vápnik a horčík. Včely, nazývané priemyselné včely, vyrábajú med z kvetného nektáru rastlín alebo z výlučkov iného hmyzu (ako je medovica) enzymatickou činnosťou a odparovaním vody.

Včely ho ukladajú do voskových štruktúr nazývaných plásty. Rôzne druhy medu, ktoré včely medonosné produkujú, sa používajú na komerčnú výrobu a ľudskú spotrebu. V tomto článku sa zameriame na 10 hlavných výhod včelieho medu. Chuť medu závisí od kvetov/rastlín, z ktorých sa zbiera nektár.

 

 

 

 

Poskytuje hladké a lesklé vlasy

Med je prírodný prostriedok, ktorý dodáva vlasom vlhkosť, čistí pokožku hlavy a dodáva vlasom hebkosť a hladkosť. Primiešaním čajovej lyžičky medu zmiešanej s bežným šampónom, ktorý používate, alebo zmiešaním s olivovým olejom umožňuje hĺbkovú úpravu a potom sa môže umyť šampónom. Obsahuje množstvo vitamínov, minerálov, aminokyselín a antioxidantov, ktoré vlasom poskytujú výživu a vlhkosť. Má zmäkčujúce aj zvlhčujúce vlastnosti. Zmäkčovadlá vyhladzujú vlasové folikuly a dodávajú matným vlasom lesk, zatiaľ čo zvlhčovadlá sa viažu s molekulami vody a dodávajú suchým prameňom vlhkosť. Med preto môže pomôcť obnoviť prirodzený lesk vašich vlasov.

Okrem toho môže priniesť dočasnú úľavu pokožke hlavy tým, že pôsobí proti lupinám. Nanesenie medu s teplou vodou na problematické oblasti pokožky hlavy a jeho ponechanie tri hodiny pred opláchnutím viedlo k zmierneniu svrbenia a k odstráneniu šupinatenia v priebehu týždňa, pretože hydratuje vlasy aj pokožku hlavy. Celkovo môže med podporiť rast buniek, pomôcť udržať vlhkosť a obnoviť živiny vo vlasoch a pokožke hlavy a zmierniť zápalové stavy kože, ak sa používa spolu s inými terapiami.

Dodáva žiarivú pokožku

Med je fantastický hydratačný prostriedok. Med možno použiť na zjemnenie kolien a lakťov. Po zmiešaní s trochou cukru a nanesení na pokožku funguje ako prírodný exfoliátor. Silné antioxidačné, protizápalové a mimoriadne hydratačné vlastnosti medu robia s pokožkou zázraky, pretože pomáha zbaviť pokožku čiernych bodiek tým, že odstraňuje nečistoty z pórov. Odstránenie prebytočného oleja z povrchu pokožky navyše zabraňuje tvorbe akné a pupienkov na pokožke. Nadmerný výskyt kandidy dokonca môžete kontrolovať aplikáciou medu na pokožku. Následne hydratuje a sťahuje póry pokožky pre čistú žiarivú pleť. Minimalizuje akékoľvek zápaly a pomáha rýchlejšie hojiť pokožku.

Pomáha pri chudnutí

Pitie teplej vody s medom a trochou limetky skoro ráno je účinnou anticelulitídnou kúrou, pretože pomáha zlepšiť metabolizmus tela a pomáha pri regulácii hmotnosti. Med pomáha kontrolovať chuť do jedla. Telo spaľuje viac tukov počas spánku, ak sa med konzumuje pred spaním. Med pôsobí ako palivo, ktoré núti pečeň produkovať glukózu, ktorá udržiava vysokú hladinu cukru v mozgu a núti ho uvoľňovať hormóny spaľujúce tuky. Výhodou používania medu na chudnutie je, že pomáha potláčať malé návaly hladu počas dňa, čo by vám pomohlo vyhnúť sa zbytočnému občerstveniu tým, že vás zasýti. Okrem lipy možno na chudnutie konzumovať včelí med so škoricou a cesnakom.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov