Zaujímavosti

Ako vyzerajú tieto ideálne filmové páry po desiatkach rokov?

filmové páry

videní: 2.0K

Láska cez internet

Film Láska cez internet (You’ve Got Mail), ktorý bol uvedený v roku 1998, je dojímavá americká romantická komédia a dráma, ktorú zručne režírovala Nora Ephron. V tomto príbehu inšpirovanom maďarskou divadelnou hrou Parfumerie od Miklósa Lászlóa z roku 1937 hrá hlavnú úlohu rozkošná dvojica Tom Hanks a Meg Ryan. Zaujímavosťou je, že táto hra sa dočkala adaptácií už v roku 1940 ako “Obchod za rohom” a v roku 1949 ako “V starom dobrom lete”.

Nora a Delia Ephronové spolupracovali na vytvorení tohto pôvabného príbehu, ktorý rozvíja príbeh dvoch osôb, ktoré sú zapletené do kvitnúceho online romániku, pričom vôbec netušia, že sú zároveň rivalmi vo svete obchodu. Tom Hanks a Meg Ryan sa predtým stretli na jednom plátne vo filmoch Joe proti sopke (1990) a Bezsenný v Seattli (1993), pričom druhý z nich tiež režírovala Nora Ephron.

Kým si spal

Film Kým si spal bol vydaný v roku 1995 je srdečná americká romantická komédia, ktorú zručne režíroval Jon Turteltau. Vo filme účinkujú Sandra Bullock v úlohe Lucy, zberačky žetónov pre chicagský dopravný úrad, Bill Pullman ako Jack, brat muža, ktorému zachránila život, Peter Gallagher ako Peter, muž, ktorého zachránila.

Tento film sa ukázal ako mimoriadne úspešný, a to tak z hľadiska kritiky, ako aj z komerčného hľadiska, a v pokladniciach kín zarobil viac ako 182 miliónov dolárov. Sandra Bullock a Bill Pullman získali za svoje výkony zaslúžené uznanie a Sandra Bullock si vďaka svojmu talentu dokonca vyslúžila nomináciu na Zlatý glóbus za najlepší ženský herecký výkon vo filme, komédii alebo muzikáli. Film Kým si spal zostáva obľúbenou klasikou, známou svojím očarujúcim príbehom a nezabudnuteľnými postavami, ktoré si stále získavajú srdcia divákov.

Pieseň pre nevestu

V rozkošnej americkej romantickej komédii Pieseň pre nevestu (The Wedding Singer) z roku 1998, ktorú režíroval Frank Coraci, si zahrala dynamická dvojica Adam Sandler, Drew Barrymore spolu s talentovanými hercami ako Christina Pickles a Christine Taylor. Príbeh sa točí okolo svadobného speváka v roku 1985, ktorý sa nečakane zamiluje do čašníčky. Tento srdcervúci film mal premiéru 13. februára 1998 a bol skutočným skvostom, najmä vzhľadom na rozpočet len 18 miliónov dolárov, keďže sa mu podarilo celosvetovo zarobiť 123 miliónov dolárov. Rozhodne číslo jedna čo sa týka zaradenia medzi filmové páry.

Kritici aj diváci naň nemohli nespievať chválu, čím si vyslúžil všeobecne pozitívne recenzie a zabezpečil si miesto jednej z najlepších komédií Adama Sandlera. Šarm a humor filmu boli neskôr adaptované do rovnomenného divadelného muzikálu, ktorý debutoval na Broadwayi v apríli 2006.

Filmy majú jedinečnú a očarujúcu moc – schopnosť zastaviť čas, hoci len na chvíľu. Či už ide o akčnú sekvenciu, pri ktorej sa zastaví srdce a ktorá akoby zastavila svet okolo seba, alebo o nežný moment spojenia, ktorý sa nám vryje do srdca, filmy nás prenesú do ríše, kde sa zastaví čas, a my sa stratíme v očarujúcom vesmíre rozprávania.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov