Video

Hlas Robina Williamsa ožil v novej rozprávke od Disney

disney

videní: 528

Robin Williams znova ožil! Teda, aspoň jeho hlas. Takmer 10 rokov po tom, čo herec zomrel, sa Disney rozhodol ponechať umelú inteligenciu bokom a potešiť fanúšikov príležitosťou počuť opäť samotného Williamsa ako obľúbenú postavu Aladina v mimoriadnom projekte.

Disney použilo skutočný hlas Robina Williamsa

Na počesť 100. narodenín spoločnosti Disney uviedla spoločnosť do svojej zbierky ikonických diel nový animovaný krátky film. Krátky film s názvom Once Upon a Studio obsahuje neuveriteľných 543 animovaných postáv z 85 filmov od Disneyho, ktoré sa stretli na spoločnej snímke na oslavu tohto významného míľnika.

Genie, ktorého preslávil už zosnulý Robin Williams v klasickom Aladinovi z roku 1992, je jednou z postáv, ktoré boli vybrané, aby vzdali hold uznávanej histórii animácie Disney a zároveň uznali zbožňované postavy, ktoré zohrali neoddeliteľnú úlohu v trvalom dedičstve spoločnosti. Prítomnosť postavy a predovšetkým použitie starých nahrávok herca bolo zabezpečené s požehnaním Williamsovej rodiny, vzhľadom na hercovu smrť v roku 2014.

“Snažili sme sa ich vziať so sebou na cestu, aby sme povedali: ‘Máme tento veľmi špeciálny úryvok, ktorý robíme. Robin ako džin znamená tak veľa pre toľko ľudí a my by sme ho naozaj radi zapojili,“ vysvetlil producent Brad Simonsen, ako oslovili Williamsových blízkych.

Jeden zo spolu režisérov krátkeho filmu, Dan Abraham, „počúval úryvky z pôvodnej nahrávky a našiel tie malé kúsky, ktoré by sme mohli použiť. Vrátili sme sa a povedali: ‚To je to, v čo dúfame,‘,“ dodal producent. „‚, ktorý pôvodne animoval džina, je na šou a bude jej súčasťou.‘ A bolo úžasné vidieť, ako sa to stalo.“

Jeho dcéra kritizovala použitie AI krátko pred vzrušujúcim oznámením

1. októbra 2023, len dva týždne pred oznámením Williamsovho posmrtného filmu v krátkom filme, Zelda Williams, hercova jediná dcéra, zverejnila v príbehu na Instagrame dlhý text odsudzujúci používanie AI v určitých chúlostivých situáciách. „Roky som bol svedkom toho, koľko ľudí chce trénovať tieto modely, aby vytvorili/pretvorili hercov, ktorí nemôžu súhlasiť, ako napríklad otec. Toto nie je teoretické, je to veľmi, veľmi reálne,“ začala.

„Už som počula, že umelá inteligencia používa jeho „hlas“ na to, aby hovorila čokoľvek, čo ľudia chcú, a hoci to osobne považujem za znepokojujúce, dôsledky ďaleko presahujú moje vlastné pocity,“ pokračovala. „Živí herci si zaslúžia šancu vytvoriť postavy pomocou svojich rozhodnutí, hlasových rozprávok a vložiť svoje ĽUDSKÉ úsilie a čas do výkonu.

„Tieto rekreácie sú v najlepšom prípade úbohým faksimile väčších ľudí,“ uzavrela Williams, „ale v najhoršom prípade je to strašné frankensteinovské monštrum, poskladané z najhorších kúskov všetkého, čím toto odvetvie je, namiesto toho, čo by malo stáť pre.”

Pozrite si trailer filmu Once Upon a Studio od Disney

Zdroj: brightside | topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov