Zaujímavosti

Ako vyzerajú tieto ideálne filmové páry po desiatkach rokov?

filmové páry

videní: 2.0K

9 a 1/2 týždňa

Americká romantická dráma 9 a 1/2 týždňa z roku 1986 je film režiséra Adriana Lynea s talentovanou Kim Basinger a Mickey Rourkeom v hlavných úlohách. V tomto podmanivom príbehu Kim Basinger stvárňuje zamestnankyňu newyorskej umeleckej galérie, ktorá sa pustí do vášnivého, ale prchavého romániku so záhadným maklérom z Wall Street, ktorého oživil Mickey Rourke.

Zaujímavosťou je, že film bol v skutočnosti dokončený v roku 1984, ale mal problémy s uvedením na veľké plátno. Až vo februári 1986 sa konečne dočkal svojho debutu. Obsah filmu bol pre amerického distribútora, spoločnosť Metro-Goldwyn-Mayer, považovaný za príliš explicitný, čo viedlo k výrazným úpravám pred jeho uvedením v USA. Bohužiaľ, napriek rozruchu sa film v Spojených štátoch ťažko presadil v pokladniciach kín, keď zarobil 6,7 milióna dolárov pri rozpočte 17 miliónov dolárov.

Notting Hill

Romantická komédia Notting Hill z roku 1999 pod režisérskou taktovkou Rogera Michella rozpráva rozkošný príbeh, ktorého scenár napísal Richard Curtis a do života ho uviedol producent Duncan Kenworthy. Očarujúce hviezdy filmu, Julia Roberts a Hugh Grant, vykresľujú živý obraz romantiky. Rozvíja sa v ňom príbeh nepravdepodobného spojenia medzi britským kníhkupcom v podaní Granta a slávnou americkou herečkou v podaní Robertsovej, ktorá náhodne vstúpi do jeho kníhkupectva v londýnskej štvrti Notting Hill.

Tento srdcervúci film bol svetu predstavený 21. mája 1999 a získal široké uznanie kritikov. V skutočnosti sa uchádzal o titul najziskovejšieho britského filmu všetkých čias, čo dokazuje, že príbehy o láske rezonujú u divákov na celom svete. Notting Hill sa presadil aj na 57. ročníku udeľovania Zlatých glóbusov, keď získal tri nominácie: Najlepší film – muzikál alebo komédia, Najlepšia herečka vo filme – muzikál alebo komédia pre Juliu Roberts a Najlepší herec vo filme – muzikál alebo komédia pre Hugha Granta.

Mesačný svit

Mesačný svit (Moonlighting) bol fantastický americký televízny seriál, ktorý sa na našich obrazovkách objavil od 3. marca 1985 do 14. mája 1989 a na stanici ABC sa odvysielalo celkovo 67 epizód. V hlavnej úlohe sa predstavila dynamická dvojica Cybill Shepherd a Bruce Willis ako súkromní detektívi, ktorým Allyce Beasley dodala svojrázny šarm v úlohe recepčnej. Tento seriál bol rozkošnou zmesou komédie, tajomstva a romantiky a pripravil pôdu pre vznikajúci žáner “dramedy” v televízii.

Jedným z mnohých nezabudnuteľných aspektov seriálu Moonlighting bola jeho chytľavá ústredná pieseň, ktorej spoluautorom a interpretom bol jazzový spevák Al Jarreau a ktorá sa stala hitom hitparád. Seriál zohral významnú úlohu pri uvedení Brucea Willisa na hviezdnu dráhu a pri omladení kariéry Cybill Shepherdovej po sérii menej úspešných projektov.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov