Zaujímavosti

Staroveké ruiny so skrytými a nezvyčajnými tajomstvami

staroveké ruiny

videní: 6.0K

Stonehenge, Anglicko

Staroveké kamene v Stonehenge boli usporiadané podľa špecifického vzoru tak, aby zodpovedali pohybu Slnka a Mesiaca, ale presný význam tohto usporiadania nie je známy.

O presnom účele a význame usporiadania kameňov v Stonehenge odborníci stále diskutujú, ale predpokladá sa, že kamene boli umiestnené v špecifických polohách, aby sa zladili s pohybmi Slnka a Mesiaca. Niektoré teórie naznačujú, že sa používal ako miesto náboženského alebo obradného významu, zatiaľ čo iné navrhujú, že slúžil ako astronomické observatórium alebo kalendár.

Machu Picchu, Peru

Machu Picchu je inkská citadela z 15. storočia, ktorá sa nachádza v peruánskych Andách. Skutočný účel tohto miesta zostáva záhadou a na vysvetlenie jeho funkcie bolo navrhnutých niekoľko teórií.

O účele tejto citadely bolo predložených niekoľko teórií: podľa niektorých malo byť Machu Picchu kráľovským sídlom, postaveným ako letné sídlo pre inkského cisára Pachacutiho. Túto teóriu podporuje prítomnosť mnohých luxusných budov, námestí a terás.

Veľké pyramídy v Gíze, Egypt

Hoci mnohé z komnát a chodieb už vedci a výskumníci preskúmali a preštudovali, tento starobylý pohrebný komplex stále ukrýva mnoho tajomstiev.

Vedci stále diskutujú o presných rokoch, v ktorých boli pyramídy postavené, a málo sa vie o tom, ako vznikli.

Presné metódy použité na stavbu pyramíd, ktoré boli postavené z masívnych vápencových blokov, z ktorých každý vážil až 80 ton, zostávajú záhadou. Takisto hieroglyfy, ktoré sa v pyramídach našli, nie sú úplne preložené a mohli by potenciálne odhaliť viac informácií o účele pyramíd alebo o faraónoch, ktorí ich postavili.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov