Tipy a triky

Tieto rady vám pomôžu prekonať vaše zlé rodičovské návyky z vášho detstva

návyky

videní: 1.8K

Zlé rodičovské návyky, ktoré ste zažili v detstve, nemusíte zákonite opakovať aj vy. Tieto rady vám pomôžu byť iným rodičom.

Existuje stará karikatúra, ktorá demonštruje kolobeh zneužívania. Šéf kričí na pracovníka, ktorý ide domov kričať na svoju manželku. Manželka zase kričí na deti, deti kričia na psa a pes šteká na mačku. No, mačka žerie myš.

Pre tých, ktorí vyrastali v nie práve ideálnom rodičovskom vzťahu, sa život môže zdať ako myš na konci. Keď sa bývalá myš dieťaťa sama stane rodičom, kolobeh sa môže opakovať.

Keď je dieťa so zlým rodičovstvom v pozícii rodiča, musí urobiť kritickú voľbu. Spustia klbko urážlivého správania, ktoré sa valí dole kopcom, aby nakoniec rozdrvili tých, ktorí sú najmenej schopní chrániť sa na dne? Alebo sa rozhodnú prerušiť kolobeh?

Ak ste vyrastali v nie práve ideálnym rodičovstvom a ste pripravený a ochotný urobiť zmenu pre lepší život pre seba a tých, ktorých máte radi, máme skvelú správu. Naši odborníci vám stoja za chrbtom a sú pripravení vás odpútať od minulosti a pripraviť vás na osvieženie niekoľkými jednoduchými tipmi, ako prelomiť tento kolobeh.

Tieto rady vám pomôžu prekonať vaše zlé rodičovské návyky z vášho detstva

Prerušte vzor

Bez sústredeného úsilia môžeme opakovať negatívne vzorce naučené v detstve. Keď sme sa však zaviazali zmeniť konkrétny zvyk, môžeme ho odstrániť pomocou nasledujúcich krokov:

  • Pracujte na jednom zvyku naraz
  • Buďte zodpovedným
  • Posilnite opačné správanie pozitívnou odmenou

Napríklad, keď sa Ruth rozhodla vyjadriť svoje pocity priamo, povedala svojej rodine o dôsledkoch jej výchovy a povzbudila ich, aby tieto incidenty „vyvolali“, keď bola pasívna a rozrušená. Keď ďakovala svojim deťom a manželovi, pomaly sa naučila, že je bezpečné byť zranená a nahnevaná.

Experimentovala s rozprávaním a odmeňovala sa spôsobmi, ktoré boli pre ňu dôležité.

Informovanosť, vzdelávanie, podpora a modelovanie

Informovanosť, vzdelávanie, podpora a modelovanie sú kľúčom k prekonaniu zlých rodičovských návykov z nášho vlastného detstva.

Uvedomenie je základ, pretože nám umožňuje rozpoznať vzorce a správanie, ktoré v nás mohli byť zakorenené pri výchove. Keď identifikujeme tieto návyky, vzdelávanie sa stáva nástrojom zmeny a poskytuje nám vedomosti a pochopenie efektívnych a zdravých rodičovských praktík. Tieto znalosti nám umožňujú robiť informované rozhodnutia a prelomiť kolobeh škodlivého správania.

Podpora je na tejto ceste tiež nevyhnutná. Hľadanie vedenia od terapeutov, podporných skupín, koučov alebo dokonca iných ľudí, ktorí majú rodičovské návyky, ktoré chceme napodobniť, môže poskytnúť neoceniteľnú emocionálnu podporu a praktické rady.

Napokon, modelovanie zmien, ktoré chceme vidieť, je kritické. Ako rodičia sme pre naše deti hlavným vzorom. Vedomým praktizovaním zdravého rodičovského správania a emočnej regulácie ukazujeme našim deťom, ako zvládať výzvy, zvládať emócie a budovať láskyplné vzťahy. Naše činy hovoria za veľa a modelovaním zmien, ktoré si želáme vidieť, vytvárame výživné prostredie pre naše deti, aby prosperovali a zároveň sa oslobodili z cyklu nezdravých rodičovských návykov.

Naučte sa obrátiť lásku

V dome s dostatkom bezpodmienečnej lásky od opatrovateľa k dieťaťu je možné vyrastať šťastne aj napriek prekážkam.

To, čo si myslíme, že chceme od druhého, je v skutočnosti túžba spojiť sa s nejakou hlbšou časťou nás samých. Naučte sa milovať sami seba a potom svoju lásku otočte smerom von k ostatným. Oceňujte ich špeciálne vlastnosti a jedinečnosť, namiesto toho, aby ste sa ich snažili využiť na naplnenie vlastného pocitu, že nie ste dosť dobrý.

Účinky zlého rodičovstva nemusia pokračovať v režime nekonečnej slučky pre vás, vaše deti, vnúčatá a ďalej do ďalekej budúcnosti. Vzorce môžete prerušiť tak, že si najskôr uvedomíte problém, potom s podporou a vedomým úsilím môžete prestať opakovať chyby svojich rodičov. Môžete stratiť iba negatívne vzorce a získať len viac lásky!

Zdroj: yourtango | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov