Tipy a triky

Ako rýchlo vyliečiť ťažký a pretrvávajúci kašeľ?

kašeľ

videní: 653

Pretrvávajúci kašeľ u dieťaťa sa môže počas chladných zimných mesiacov stať bežnou vecou. Našťastie existuje veľa rýchlych a ľahkých receptov, ktoré môžu tvoje dieťa zachrániť v každom prípade. Od účinných nápojov a kloktadiel, cez zábaly si každý môže nájsť niečo, čo funguje pre jeho dieťa a použiť kedykoľvek to potrebuje. Obdobie soplíkov a kašľu je už tu, preto sa s tebou chceme podeliť o tieto rýchle domáce recepty, ktoré zaručene pomôžu.

Priprav cibuľovo-cesnakové mlieko

Toto sa môže zdať trochu zvláštne, ale cibuľa môže účinne pomôcť pri liečbe prechladnutia, kašľa, vysokej horúčky a bolesti v krku. Jemne nakrájaj 3 malé cibule a polovicu cesnaku, vlož ich do jedného litra mlieka a zohrej. Zmes var, kým nie je všetko mäkké, potom ju daj dole zo sporáka a preceď. Môžeš doň pridať med, aby sa zlepšila chuť.

Ananásová šťava

Ananás obsahuje prvok nazývaný bromelaín , ktorý má silné protizápalové vlastnosti. Ananásová šťava môže znížiť hlien v hrdle a môže zmierniť kašeľ. Niekedy však len samotná šťava nemusí stačiť. V tomto prípade môžeš do šťavy pridať trochu zázvoru a medu. Pred použitím tejto metódy sa uisti, že tvoje dieťa nie je alergické na ananás.

Zázvorový zábal

Tento silný liek na kašeľ sa dá ľahko pripraviť pomocou prísad, ktoré sa zvyčajne nachádzajú v každej domácnosti. Potrebuješ trochu múky, medu a olivového oleja s jednou polievkovou lyžicou mletého zázvoru (alebo zázvorového prášku). Polož časť zmesi na obrúsok a pomocou obväzu ju nanes na hrudník dieťaťa. Aplikuj asi 3 hodiny pred spaním.  Nepoužívaj to pre deti s citlivou pokožkou, aby si predišiel podráždeniu.

Mlieko s kurkumou na kašeľ

How to Quickly Save Your Child From Severe Coughs

Mlieko s kurkumou je prírodný liek proti nachladnutiu a kašľu, ktorý pochádza z Indie a je známy svojimi antiseptickými vlastnosťami. Aby si dosiahol najlepšie výsledky, budeš musieť zohriať nejaké mlieko a pridať k nemu lyžičku kurkumy. Dobre premiešaj a daj ho dieťaťu pred spaním.

Soľ na chodidlá

Zvýšenie teploty na nohách môže tiež pomôcť pri odstránení kašľa. Zahrej morskú soľ v mikrovlnnej rúre alebo na panvici – nepreháňaj to, teplota by mala byť pre tvoje dieťa pohodlná a nespáliť mu pokožku! Potom ju nanes na nohy dieťaťa a okolo nich oviň obväz. Nechaj ho vychladnúť, potom všetko odstráň a na nohy daj teplé ponožky.

Priprav kloktadlo zo slanej vody

Kloktadlo zo slanej vody môže dočasne zmierniť príznaky bolesti v krku. Všetko, čo musíš urobiť, je pridať 1/4 až 1/2 čajovej lyžičky soli do pohára vody (najlepšie vlažnej) a premiešať, aby sa rozpustila. Pre lepšie výsledky môžeš do roztoku pridať aj lyžičku jedlej sódy.

Parná sprcha

How to Quickly Save Your Child From Severe Coughs

Naparená sprcha môže pomôcť pri úľave od nočného kašľa, pretože pomáha uvoľňovať hlien a prekrviť pľúca. Môžeš spustiť horúcu vodu, zatvoriť kúpeľňu a počkať, kým sa miestnosť nenaplní parou. Potom je tvoje dieťa pripravené na sprchu. Pre lepšie výsledky môžeš pridať aj niekoľko kvapiek eukalyptového oleja.

Zmiešaj banány, vodu a med

Tento liek je schopný upokojiť kašeľ priedušiek. Najprv prevar vodu, potom ošúp banány a rozdrv ich na pyré. Vlož pyré do hrnca a zalej ho vodou. Nechaj postáť 30 minút. Potom nechaj zmes vychladnúť a pridaj lyžicu medu. Dávaj svojmu dieťaťu 100 ml 4-krát denne.

Používaj zvlhčovač vzduchu

Problémy, ako je bronchitída, prechladnutie a chrípka, sa dajú zmierniť pomocou  zvlhčovača vzduchu, ktorý uvoľňuje do vzduchu veľmi jemnú chladnú hmlu. Suchý vzduch môže pomôcť pri prenose infekcií a vírusov, zatiaľ čo pridanie určitej vlhkosti funguje ako ochrana pred nimi. Okrem toho môžeš do zvlhčovača pridať nejaké lieky, aby ich dieťa vdychovalo a rýchlejšie vyzdravelo.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov