Tipy a triky

Oprava podlahy vykonaná svojpomocne a veľmi jednoducho!

oprava podlahy

videní: 1.2K

Veľa škrabancov? Prebrúste a zušľachtite

Ak má vaša podlaha viditeľné škrabance, najlepšou možnosťou je podlahu vybrúsiť a zušľachtiť. Úplné vybrúsenie odstráni škrabance, ale pozor: Tento postup funguje len na pravých drevených podlahách, nie na bambusových. Ak máte umelú drevenú podlahu s povrchom z pravého dreva, uistite sa, že povrch z pravého dreva má hrúbku viac ako jeden milimeter – brúsením sa zvyčajne z povrchu odstráni aspoň toľko dreva, takže na úplné prebrúsenie je potrebná hrubšia vrstva. Keď sa vám to podarí, naučte sa, ako správne vytierať podlahu z tvrdého dreva.

V prípade širokých drážok použite plnivo na drevo

Tip pre domácich majstrov: Ak sú škrabance na drevenej podlahe naozaj skôr ryhy, prvým krokom by malo byť použitie plniča na drevo na vyplnenie medzier pred nanesením moridla a povrchovej úpravy.

Odstránenie nedokonalostí brúsením

Ak vaše podlahové dosky vykazujú známky silného poškodenia, môžu mať ryhy a iné nerovnosti. Najlepšie bude, ak ich prebrúsite, aby ste vyrovnali podlahu a vyhli sa tak budúcim bolestiam hlavy.

Opravte alebo vymeňte silne poškodené podlahové dosky

Ak je poškodenie podlahy vážne, možno bude potrebné poškodenú(-é) podlahovú(-é) dosku(-y) úplne vymeniť. Ak nemôžete nájsť vhodné podlahové dosky, môžete aspoň zaplátať postihnuté miesto.

Veríme, že oprava podlahy bude po prečítaní tohto článku jednoduchšia!

Zdroj: rd / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov