Tipy a triky

Voskovaný papier vás týmto trikom zbaví mastnoty v kuchyni

voskovaný papier

videní: 2.0K

Voskovaný papier vás jednoduchým trikom dokáže zbaviť mastnoty a prachu v kuchyni. Pýtate sa ako na to? 

No celkom jednoducho. Naozaj stačí použiť voskovaný papier. Malým trikom docielite, že vaše skrinky viac nebudú mastné a zaprášené.

Všetci sme za tipy a triky, ktoré nám uľahčujú prácu. Tento jednoduchý krok vám ušetrí hodiny lezenia na stoličku, aby ste vyčistili ťažko dostupné miesta. Ukázalo sa, že rolka voskovaného papiera vás ochráni pred zaprášenými vrchmi skriniek a mastnými fľakmi po celej kuchyni!

Ako použiť voskovaný papier proti mastnote a prachu?

Je to také jednoduché: Na ťažko prístupné povrchy položíte list voskovaného papiera. Namiesto toho, aby sa čiastočky prilepili na vrchné časti skriniek, prilepia sa na povrch voskovaného papiera. Keď potom príde čas na hĺbkové upratovanie, stačí list opatrne zložiť, vyhodiť a nahradiť ho novým.

Ak máte silné odsávanie vzduchu alebo chcete voskovaný papier umiestniť na miesto, kde môže byť prievan, použite obojstrannú pásku, aby ste papier upevnili na mieste a zabezpečili, že sa pod neho nedostane žiadna špina alebo nečistota.

Voskový papier by ste mali meniť každé tri až štyri mesiace. Aby ste na to nezabudli, vymeňte listy pri výmene sezónnych dekorácií. Napríklad, keď sa končí vianočná sezóna a začína sa tá veľkonočná. Doplňte na skrinky čerstvý voskovaný papier a potom to zopakujte.

Aby bol tento kuchynský hack šetrnejší k životnému prostrediu, utrite hárok voskovaného papiera vlhkou handričkou a potom ho zbavte prachu v práčke. Síce stále budete utierať prach, ale aspoň sa nebudete musieť načahovať do výšky, aby ste to urobili. Navyše trocha ušetríte prírodu.

Funguje to aj mimo kuchyne

Tento trik dobre funguje aj v málo frekventovaných miestnostiach. Môžete vyložiť komody a truhlice v hosťovskej izbe, ktoré sa príliš nepoužívajú. Tesne pred príchodom hostí vyhodíte zaprášený papier. Je to jednoduchý spôsob, ako návštevu hosťa z iného mesta urobiť menej stresujúcou.

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov