Tipy a triky

Oprava podlahy vykonaná svojpomocne a veľmi jednoducho!

oprava podlahy

videní: 1.2K

Oprava podlahy: Nič sa v domácnosti nevyrovná kvalitnej drevenej podlahe. Drevená podlaha nielenže vyzerá úžasne, ale môže dokonca zvýšiť hodnotu vášho domu. To je výhra pre váš interiér aj vašu peňaženku! Ale buďme realisti, život sa stáva a pri dodržiavaní plánu upratovania a drhnutí drevenej podlahy si môžete všimnúť, že je posiata škvrnami a škrabancami.

Našťastie existuje množstvo užitočných tipov na opravu škrabancov na drevenej podlahe, ktoré tieto nevzhľadné škrabance odstránia. Pomocou praktických trikov uvedených nižšie opravíte poškriabanú podlahu z tvrdého dreva a navrátite jej bývalú slávu. Potom si prečítajte, aké čistiace prostriedky nikdy nepoužívajte na podlahy z tvrdého dreva a ako vyčistiť koberec, aby vyzeral ako nový.

OPRAVA PODLAHY VYKONANÁ SVOJPOMOCNE A VEĽMI JEDNODUCHO!

Zistite, akú povrchovú úpravu má vaša podlaha

Predtým, ako sa pustíte do tohto nápadu na zlepšenie domácnosti, je dôležité vedieť, aký druh povrchovej úpravy má vaša podlaha. Oprava podlahy, hlavne tej drevenej, vyžaduje, aby ste mali určité znalosti o vašej podlahe. Je vaša povrchová úprava na báze oleja alebo vody? Máte na nej voskový náter? Je drevo lakované alebo morené? Je na ňom nanesená vrstva oxidu hlinitého? Vedzte, z čoho je povrch vyrobený, aby ste vedeli, ako začať opravu škrabancov na drevenej podlahe.

Dôkladne vyčistite problémové miesto

Začnite čistením celej oblasti okolo škrabancov. Pred začatím ďalších krokov budete chcieť odstrániť všetky stopy prachu a špiny na podlahe. Venujte zvýšenú pozornosť vnútornej strane samotnej praskliny, ktorá by mala byť podľa možnosti úplne bez nečistôt. Ak sa na praskline nachádza vrstva vosku, pred začatím opravy použite roztok na odstránenie vosku.

V prípade malých škrabancov vyskúšajte riešenie pre domácich majstrov

Ak máte malý, jediný škrabanec, ktorý je viditeľný len vtedy, keď sa k nemu priblížite (napríklad škrabanec spôsobený vzrušeným domácim miláčikom) a vaša podlaha má relatívne nový povrch, skúste najprv domáce riešenie. V malej šálke zmiešajte rovnaké diely jablčného octu a olivového oleja a zmesou potrite škrabanec. Nechajte ju pôsobiť po zvyšok dňa a potom ju potrite. Táto metóda sa často postará o drobné škrabance.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov