Foto

India: Tieto drahé a vzácne veci uvidíte iba tam!

India

videní: 1.2K

Monzúnová sezóna

Severní Austrálčania majú cyklónovú sezónu, Američania z juhovýchodných štátov majú sezónu hurikánov a India je zasiahnutá monzúnovými dažďami. Hlavným rozdielom medzi týmito tromi krajinami je, že väčšina domov v Indii nie je postavená dostatočne dobre alebo na dostatočne bezpečných miestach, aby ich chránila pred každoročnými záplavami.

Na obdobie monzúnov a s ním spojené zaplavené obytné miestnosti si miestni obyvatelia zvykli. Objavuje sa vždy na prelome mája a júna a zostáva až do septembra/októbra, takže najlepšie je zaobstarať si dobré plavecké šortky a pohodlné kroksy, pretože bude mokro.

Slony na malých lodiach

Vždy, keď je do akcie zapojený slon, existuje možnosť, že sa niečo veľmi pokazí, a India má slonov dosť veľa. Ako zázrakom sa tu nestáva toľko nehôd so slonmi, ako by sa dalo očakávať, ale nie je to z dôvodu nedostatku nebezpečných postupov.

Preprava slona nemusí byť jednoduchá, ale zdá sa, že India, respektíve jej obyvateľstvo, toto remeslo zvládlo. Či už nákladným autom, vlakom, alebo dokonca loďou, obyvatelia Indie vymysleli kreatívne spôsoby, ako čo najefektívnejšie prepraviť najväčšieho suchozemského cicavca z bodu A do bodu B.

Krajina hadov

Dedina Shetpal, ako už napovedá jej názov, pravdepodobne nie je miestom, ktoré by rád navštívil Indiana Jones, keďže má paralyzujúci strach z hadov. Viac ako 2 600 obyvateľov dediny Shetpal nezdieľa strach Indiana Jonesa.

Žijú v harmónii so zvieratami bez príveskov a do každého domu si stavajú “kobrie chatrče”. Pre prípad, že by sa kobra rozhodla prenocovať. V Shetpale je taký obdiv k hadom, že dedinčania nielenže hady uctievajú, ale nechávajú s nimi bez dozoru manipulovať aj svoje deti. Je neuveriteľné, že ešte nikdy nebol zaznamenaný prípad, že by smrteľne nebezpečné hady uštipli niektorého z dedinčanov.

Zdroj: streetinsider / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov