Foto

India: Tieto drahé a vzácne veci uvidíte iba tam!

India

videní: 1.2K

India je naozaj zaujímavá krajina

Dostanete zaplatené za fúzy!

V Madhjapradéši je teraz “Movember” každý deň, aspoň medzi niektorými autoritami. A prečo? Pretože policajný šéf regiónu sa rozhodol motivovať k pestovaniu fúzov. Presne tak, všetci policajti, ktorí si nechajú narásť fúzy, majú nárok na zvýšenie platu.

Policajný náčelník sa domnieval, že jeho policajti s fúzami si získavajú väčší rešpekt ako tí s holými hornými perami. Ak túžite po budúcnosti v policajnom zbore v Madhjapradéši, nezabudnite si pribaliť veľa vosku na fúzy Old Spice. Pamätajte, že keď ide o fúzy, štýl vzbudzuje rešpekt.

Pozlátená Dosa

Dósy sú súčasťou juhoindickej kuchyne už po stáročia. Obsahujú málo ingrediencií, ich príprava trvá krátko a sú jedným z najlacnejších jedál, vďaka čomu sú veľmi obľúbené vo všetkých spoločenských vrstvách. V Bangalúre, meste na juhu Indie, reštaurácia Raj Bhog vzala klasickú dosu a dodala jej šmrnc.

Alebo by sme mali povedať, že je to nános glamouru? Zemiaková masala plnená ryžou a šošovicou by mala stáť len asi 50 centov za kus. Návštevníci Raj Bhog však majú možnosť vybrať si z rôznych dos, ktoré boli obložené 24-karátovými zlatými lístkami za štyridsaťnásobok ceny (20€).

“Hviezda Indie”: Najdrahší Rolls Royce na svete

“Hviezda Indie” je Rolls Royce Phantom II vyrobený na zákazku v roku 1934 špeciálne pre maharadžu z Rádžkotu v štáte Gudžarát. Tridsaťštyri rokov po jeho vytvorení bola sedemmiestna “Hviezda” predaná maharadžovým vnukom a zdanlivo sa navždy stratila pre rodinu.

O 42 rokov neskôr sa ten istý Rolls Royce so štrnástimi svetlometmi a šafránovým interiérom objavil na aukcii v Monaku a odkúpil ho ten istý vnuk maharadžu, ktorý “Hviezdu” predal v roku 1968. Účtovná hodnota Phantomu II sa blíži k 500 000 eurám, ale jeho význam pre maharadžovu rodinu spôsobil, že jeho cena pri spätnom odkúpení sa priblížila k 7,8 miliónom eur.

Exotika

Severoindické mesto Lucknow je domovom neuveriteľne navrhnutých chrámov, chutného pouličného jedla a najdrahšieho indického dezertu Exotica. Suchý mithai sa skladá zo zbierky ingrediencií z celého sveta vrátane amerických čučoriedok, austrálskych a juhoafrických makadamových orechov, európskych lieskových orieškov a niekoľkých ďalších.

Najdôležitejšou (a najdrahšou) zložkou sladkosti sú listy zo 100 % jedlého zlata, do ktorých boli vložené ingrediencie z medzinárodných zdrojov. Drahé sladkosti boli zabalené do špeciálne navrhnutej škatule, “ktorá predlžuje ich trvanlivosť o 20 – 30 dní”.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov