Foto

India: Tieto drahé a vzácne veci uvidíte iba tam!

India

videní: 1.1K

India je duchovná krajina s tisícročnou bohatou históriou a neustále rastúcim počtom obyvateľov, ktorý v súčasnosti prekročil 1,4 miliardy. Na každom kroku a zákrute v uliciach Bombaja, Džajpuru, Agry, Naí Dillí, Kéraly alebo Váránasí na vás čaká nové prekvapenie.

Či už je to jedna z najrozpoznateľnejších stavieb na svete, “krvavý dážď”, plávajúce jazero alebo jeden z viac ako 2 000 000 hinduistických chrámov, v Indii nie je núdza o veci, ktoré stojí za to vidieť. Na svete nie je dosť času na to, aby sme ich videli všetky, ale poďme sa na chvíľu pozrieť na niektoré nezvyčajné, drahé a zvláštne bizarné veci, ktoré India ponúka.

POHĽAD NA TIETO VZÁCNE VECI VÁM PONÚKNE IBA INDIA!

Mini Tádž

Tádž Mahal je pravdepodobne najznámejšou stavbou v Indii a jednou z najznámejších na svete. Krátko po postavení Tádž Mahalu bola približne 1000 kilometrov juhozápadne od pôvodného postavená menšia, menej pôsobivá, ale stále extravagantná stavba. Nazýva sa Bibi Ka Maqbara alebo “Mini Tádž”.

“Mini Tádž” v skutočnosti nechal postaviť syn Mumtáz Mahal (ženy, pre ktorú bol Tádž Mahal postavený), mughalský cisár Aurangzeb. Po vzore svojho otca postavil aj svätyňu pre svoju životnú lásku, manželku Diras Banu Begum. Svätyňa, ktorej výstavba v roku 1660 stála približne 8 700 dolárov.

Ťavie umenie

Ťavy boli neoddeliteľnou súčasťou ľudského prežitia už od písomných záznamov (a dokonca ešte dávnejšie). Boli to pomocné ruky, ktoré (doslova) niesli civilizácie na svojich chrbtoch cez drsné podnebie a terén. Niekedy boli jediným spoločníkom osamelého cestovateľa. V Bikaneri v štáte Radžastan našli ľudia spôsob, ako osláviť všetko, čo pre nás tieto “lode púšte” urobili.

V januári každoročne vítajú nový rok Medzinárodným ťavím festivalom. Hlavným bodom festivalu je? Samozrejme, nádherne vyzdobené ťavy. Ich ľudia ich obliekli a dali im aj umelecky nádherné účesy.

Bheem: Najdrahší bizón v Indii

Bheem z plemena Murrah váži niečo cez 3 300 libier, od kopýt po hlavu meria 1,80 m a je dlhý viac ako 4 metre, je to obor Andre medzi bizónmi – a má na to aj apetít. Každý deň tento mohutný býk vypije približne 25 litrov mlieka a zje pokilogramu vyčisteného masla (ghí) a zmesi kešu a mandlí.

Arvind Jangid, muž, ktorý choval Bheema, na veľtrhu dobytka dokázal, že nie všetko má svoju cenu, keď odmietol ponuku 24 miliónov korún (2,8 milióna eur) za svojho cenného byvola. Jangid a Bheem sa spoločne zúčastňujú na veľtrhoch dobytka, aby zvýšili povedomie o ubúdajúcom plemene Bheem na účely jeho ochrany.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov