TOP 10

Tieto chutné potraviny obsahujú tie najpodivnejšie ingrediencie

ingrediencie

videní: 785

Jablkový koláč Mcdonald’s

Konečne sme sa dostali k Mcdonald’s, bohu priemyslu rýchleho občerstvenia. McDonald’s je známy tým, že vo svojich koláčoch obsahuje chemickú látku L-cysteín.

Podľa člena VRG spoločnosť McDonald`s zverejnila, že jej koláče obsahujú L-Cysteín zo živočíšneho zdroja. Od takého uznávaného reťazca reštaurácií rýchleho občerstvenia je to dosť neznáme. Keď korešpondent požiadal zástupcu spoločnosti McDonald’s o bližšie informácie, jednoducho odpovedal, že nemá žiadne ďalšie informácie týkajúce sa tejto témy.

Huby

Americký úrad pre potraviny a liečivá povoľuje určité množstvo červov a roztočov v plechovkách s hubami. Môže to znieť nechutne, ale Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) skutočne stanovil konkrétne limity na množstvo lariev a roztočov v plechovkách s hubami.

Konkrétne je povolené, aby sa v plechovke húb nachádzalo v priemere 20 alebo viac lariev.

Zemiakové lupienky

Znie vám FDA povedome? FDA si je vedomý a povoľuje používanie disiričitanu sodného v zemiakových lupienkoch. Diosíran sodný sa používa na bielenie zemiakových lupienkov do optimálnej farby. Zabraňuje tiež rozkladu vitamínu C, ktorý je užitočný v mnohých ohľadoch.

Potravinárske spoločnosti sú na tejto chemikálii také závislé, že požiadali úrad FDA, aby jej používanie naďalej povolil. Tvrdili, že zákaz používania disiričitanu sodného by zničil ich podnikanie, čím by poškodil priemysel.

Zdroj: wonderslist / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov