videní: 1.1K
Tieto chutné potraviny obsahujú tie najpodivnejšie ingrediencie: Potravinové agentúry na celom svete sú zodpovedné za to, že máme k dispozícii čerstvé a chutné potraviny. S viac ako siedmimi miliardami obyvateľov tejto milostivej planéty je náročné zabezpečiť distribúciu základných potravín, ktoré spĺňajú naše výživové potreby, za efektívne náklady a účinnými metódami.
Potravinové agentúry preto výrazne upravujú potraviny, ktoré konzumujeme, aby splnili túto náročnú kvótu. Čítajte ďalej a dozviete sa niektoré chutné jedlá, za ktorými stoja veľmi podivné ingrediencie
Tieto chutné potraviny obsahujú tie najpodivnejšie ingrediencie
Jogurt
Jogurt je obeťou bakteriálneho kvasenia, takže už to odrádza ľudí od jeho konzumácie. Napriek tomu táto lahodná pochúťka obsahuje Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei a Bifidus, probiotiká, ktoré dokážu stimulovať zdravý tráviaci systém, brániť pred chorobami a minimalizovať percento ekzémov u detí.
Na druhej strane, spracované červené farbivo sa v skutočnosti vyrába z chrobákov, ktoré sa zabijú a potom vysušia, aby sa z nich vyrobilo farbivo. Preto má pekné, čerstvé balenie jahodového jogurtu Yoplait vo svojom obale množstvo mŕtvych chrobákov.
Zmrzlina
Dúfam, že to nikomu nezničí detstvo. Najmä vanilková zmrzlina má podivné ingrediencie, respektíve jednu – tú, ktorá je zodpovedná za jej voňavú arómu. Castoreum, sliz, ktorý sa vylučuje z bobrieho konečníka, je dôležitou zložkou vanilkovej zmrzliny.
Táto chemická látka má výraznú vôňu, ktorá je podobná vôni vanilky, a preto sa zbiera ako vonná látka. Prekvapujúcejšie je, že Castoreum sa dá z bobra získať prúdom podobným tekutine. V podstate sa bobor dá podojiť rovnako ako krava.
Pivo
Pivo nie je potravina, ale všetci chápeme, o čo ide. Tak či onak, obľúbený alkoholický nápoj obsahuje propylénglykol a isinglass. Propylénglykol slúži ako prísada do lietadlovej kvapaliny a isinglass je látka rafinovaná zo sušených rybích mechúrov.
Obe pomáhajú pri varení piva, ale je zrejmé, že bez týchto zložiek by pivo nechutilo rovnako. Hoci pivovary nie sú povinné zverejňovať svoje zložky, je dokázané, že tieto látky sa v pive nachádzajú a robia ho príjemným pre milióny ľudí, ktorí ho pijú.