TOP 10

Tieto chutné potraviny obsahujú tie najpodivnejšie ingrediencie

ingrediencie

videní: 784

Chilli v reštauráciách Wendy`s

S prevádzkami v 30 rôznych krajinách je Wendy`s hlavným konkurentom reťazcov rýchleho občerstvenia, ako sú Mc.Donald’s (k nim sa dostaneme neskôr) a Burger King.

Spoločnosť Wendy`s vyrába takzvané svetoznáme čili, aby uspokojila hlad svojich zákazníkov. Tí však nevedia, že chilli, na ktoré majú chuť, sa skladá z oxidu kremičitého, alebo ak chcete, z piesku. Piesok sa v čili používa ako protihrudkujúce činidlo, aby bolo čili pri ďalšom nákupe stále čerstvé.

Želé

Prejdime k veci. Želé sa skladá z kolagénu, bielkoviny, ktorá sa nachádza v spojivových tkanivách zvierat. V skutočnosti kolagén pri varení vytvára želatínu. Kolagén je pre telo dôležitou živinou.

Bez dostatočnej dávky kolagénu môžu vzniknúť vrásky a nešťastníci môžu dokonca začať trpieť osteoporózou. Je prekvapujúce, že v skutočnosti neexistuje jednoznačný spôsob, ako jesť čistý kolagén. Bežne sa kolagén nachádza v surovom mäse. Keďže však dnes máme oheň, ktorý je cenovo výhodný, nikto by už nemal jesť surové mäso, však?

 

Žuvačky

Žuvačky nájdeme vo vreckách mnohých ľudí na celom svete, či už kvôli sviežemu dychu, alebo z lásky k žutiu. Čo je ešte prekvapujúcejšie, je to, že výrobcovia žuvačiek radi zahmlievajú, čo do svojich výrobkov dávajú.

Je to preto, že majú toľko úžasných výrobkov, že to nechcú prezradiť? Alebo je to kvôli nejakej čudnej zložke, ktorú pred spotrebiteľmi skrývajú? Aby sme prelomili mlčanie, žuvačky obsahujú lanolín, čo je módny chemický názov pre ovčí olej.

Syr

Keď sa na internete objavila správa, že v syre sa nachádza drevná hmota, ľudia sa zbláznili. Netreba dodávať, že zrejme málokto skúmal, čo to vlastne drevná hmota je. Aj keď je jej definícia samozrejmá, drevná hmota je v skutočnosti prezývka odvodená od celulózy.

Celulóza je chemická zlúčenina z kyslíka, vodíka a uhlíka. Je neškodná a nachádza sa v každom ovocí a zelenine. Pokiaľ sa celulóza konzumuje v miernom percente, je úplne v poriadku.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov