Zaujímavosti

Cibuľa: Čo sa stane, ak si ju dáte pred spaním do ponožky?

cibuľa

videní: 525

A čo tá tenisová loptička na chrbte?

 

 

Ste skeptický, a tak si urobíte prieskum na internete. Ukáže sa, že neexistuje dôkaz, že cibuľa na toto nefunguje, ale musí ísť o placebo efekt. Cibuľa je trochu kyslá, takže keď ňou potriete veci, bude mať určitý antibakteriálny účinok. Je však oveľa slabší ako pri chemických antibiotikách.

Cibuľa na nohách nedokáže absorbovať vírus alebo vám pomôcť zbaviť sa toxínov. Cibuľa vám môže viac prospieť, ak ju budete jesť a nebudete si ňou baliť ponožky. Majú nízky obsah kalórií a sú bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty. Môžu pomôcť kontrolovať hladinu cukru v krvi a posilniť vaše kosti. A ak naozaj veríte tejto praxi s cibuľou v ponožkách, určite vám to neuškodí a možno vám to dokonca pomôže.

Dobre, takže tú časť s cibuľou už chápete, ale čo tá tenisová loptička na chrbte?

Babička vysvetľuje, že si chrápal tak hlasno, že nemohla spať. Tak sa rozhodla použiť ďalší osvedčený prostriedok. Vie, že je pravdepodobnejšie, že budeš chrápať, keď budeš spať na chrbte, preto ti v tom musela zabrániť. Na chvíľu ťa zobudila a na zadnú stranu pyžama ti prilepila tenisovú loptičku. Zabránila ti tak prevrátiť sa na chrbát. Ak budete tento trik opakovať dva týždne, zvyknete si spať na boku. Všetky tieto metódy vám spôsobujú štikútka.

A áno, aj na to pozná babička liek. Štikútka vzniká, keď sa vaša bránica náhle stiahne. Ak ju chcete zastaviť, skúste piť studenú vodu hore nohami. Nie, nelejte si ju na hlavu! Vodu držte ako zvyčajne, ale hlavu posuňte dopredu a nad pohár. Nakloňte pohár a pite vodu z opačnej strany. Táto metóda funguje, pretože keď nakláňate hlavu, brušné svaly sa sťahujú. Takisto sa sústredíte na opatrné pitie a odvrátite pozornosť od štikútania!

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov