Zaujímavosti

Cibuľa: Čo sa stane, ak si ju dáte pred spaním do ponožky?

cibuľa

videní: 464

Cibuľa: Čo sa stane, ak si ju dáte pred spaním do ponožky? V piatok večer po práci sa rozhodnete odísť na víkend k babičke. Uvarí vám chutnú večeru a vypočuje si všetky vaše príbehy. Spomenieš, že klimatizácia v kancelárii ťa musela mierne prechladnúť – párkrát si zakašľal.

Stará mama nič nehovorí, len prikyvuje a usmieva sa, akoby mala niečo za lubom. Idete do postele a zaspíte ako bábätko. Na druhý deň ráno sa zobudíte s cibuľou v ponožkách a tenisovou loptičkou priviazanou o chrbát! Babičkaaaa! Čo to všetko malo znamenať?

Cibuľa: Čo sa stane, ak si ju dáte pred spaním do ponožky?

 

 

Stará mama ti na raňajky prinesie čerstvo upečené palacinky a vysvetlí ti, že ti starostlivo nakrájala a vložila do ponožiek cibuľu, aby ti pomohla pri prechladnutí. Cibuľa je známa svojím neznesiteľným zápachom. Môže za to síra. Keď si cibuľu položíte blízko k nohám, sírne zlúčeniny sa dostanú priamo do vášho tela. Bojujú proti baktériám a vyháňajú toxíny.

Babičky sa tento ľudový liek naučili od svojej starej mamy, ktorá sa ho naučila od svojej starej mamy a ona od svojej. Príbeh pokračuje ďalej a ďalej, pretože tento liek pochádza už z roku 1500. Vtedy ľudia verili, že rozmiestnenie surovej nakrájanej cibule po dome poslúži ako ochrana pred chorobami. Ľudia si mysleli, že všetky infekcie sú v jedovatom vzduchu. Táto teória bola pred mnohými rokmi nahradená teóriou o zárodkoch. Cibuľový liek však stále pretrvával.

Ďalšie viac-menej logické vysvetlenie tejto tradície súvisí s čínskou reflexológiou chodidiel. Podľa nej majú nervy v chodidlách prístup k rôznym vnútorným orgánom. Prístupové body sa nazývajú meridiány a vaše chodidlá ich majú približne 7 000. Prsty na nohách majú prístup k vašej hlave a krku.

Vnútorné strany chodidiel sú prepojené s vašou chrbticou. A oblasť pod prstami na nohách môže spolupracovať s vašimi pľúcami. Priaznivci čínskej reflexológie veria, že keď si na noc pridáte do ponožiek červenú alebo bielu nakrájanú cibuľu, stimulujete správne body na chodidlách. Na druhý deň ráno sa vraj zobudíte stopercentne zdraví.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov