Zaujímavosti

Popcorn: Dôvody, prečo ho potrebujete vo svojom jedálničku

popcorn

videní: 539

Popcorn je vhodný pre diabetikov

Aj keď sa vláknina uvádza na etiketách potravín pod celkovým množstvom sacharidov, nemá rovnaký vplyv na hladinu cukru v krvi ako rafinované sacharidy, napríklad biele pečivo. Podľa výskumu z roku 2015 v časopise Circulation potraviny s vysokým obsahom vlákniny neobsahujú toľko stráviteľných sacharidov, takže spomaľujú rýchlosť trávenia a spôsobujú pozvoľnejší a nižší nárast hladiny cukru v krvi.

Existuje nekonečné množstvo príchutí popcornu

Na popcorn môžete dať oveľa viac ako len maslo a soľ. Pridajte škoricu alebo vanilku pre sladkú pochúťku alebo pikantnú omáčku, wasabi alebo kari. Svojmu snacku môžete dodať aj taliansky nádych s nastrúhaným parmezánom a trochou olivového oleja. V podstate všetko, čo máte v zásobníku korenín, vám môže dodať viac chuti bez veľkého množstva kalórií pri konzumácii popcornu.

Popcorn má viac železa ako špenát

Nie o veľa, ale je to pravda: Podľa amerického ministerstva poľnohospodárstva obsahuje 1 unca (28 gramov) popcornu 0,9 mg železa, zatiaľ čo 1 šálka surového špenátu (30 gramov) má 0,8 mg. Tieto čísla sa zdajú byť malé, ale dospelí muži potrebujú denne v strave len 8 mg železa. Dospelé ženy naopak potrebujú 18 mg denne (kvôli krvi, ktorú strácajú počas menštruácie). Podľa údajov Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb má takmer 10 % žien nedostatok železa. Dodávajte si teda železo, ako len môžete.

Zdroj: thehealthy / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov