Tipy a triky

9 každodenných vecí, ktoré nám môžu uškodiť

uškodiť

videní: 1.2K

Týchto 9 každodenných vecí nám môže poriadne uškodiť. Na tieto veci by si si mal dať pozor.

Škodlivé látky v našej domácnosti – každý z nás sa zameria na domáce chemikálie a pesticídy. Prekvapením však môže byť, že niektoré každodenné veci, ktoré používame, ako špongia do kúpeľa a voda z vodovodu, nám môžu uškodiť. V tomto článku si predstavíme 9 každodenných vecí, ktoré nám môžu uškodiť.

9. Čistenie zubov po jedle

Podľa niektorých zubárov môže čistenie zubov hneď po kyslom jedle poškodiť ich sklovinu. Odporúčajú počkať aspoň 30 minút alebo vypiť pohár vody. Aj keď štúdie nie sú vo výsledkoch jasné, existujú aj iní špecialisti, ktorí tvrdia, že výhody čistenia zubov po chutnom jedle prevažujú nad negatívami.

8. Ryža ti môže uškodiť

Táto správa ťa možno prekvapí, pretože ryža sa zdá byť neškodná, no pri jej konzumácii by si mal byť opatrný. Ryža môže obsahovať nebezpečné baktérie, ako je B. cereus, ktorá sa zvyčajne nachádza v pôde. Tieto baktérie by sa nemali nachádzať v čerstvo uvarenej ryži, pretože jej vadia vysoké teploty. Treba byť však dostatočne obozretný.

7. Voda z vodovodu a pokožka

Existujú 2 dôležité “pravidlá” pre vodu z vodovodu. Normálne tvoja tvár má pH okolo 4,7 a pH tvojej vody by nemalo byť vyššie ako 5. Druhá vec, ktorá môže poškodiť tvoju pokožku, sú všetky tvrdé minerály, ktoré môže voda obsahovať. Vysoké koncentrácie minerálov ako je vápnik, horčík a železo môžu spôsobiť vyrážky a suchú pokožku.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov