Tipy a triky

9 každodenných vecí, ktoré nám môžu uškodiť

uškodiť

videní: 1.3K

6. Zrelé zemiaky

Zemiaky sú skvelým zdrojom draslíka a ďalších základných živín. Ak ich však necháš dlhé dni v “optimálnych” podmienkach, mal by si byť veľmi opatrný. Zemiaky obsahujú prírodné toxíny, ako je solanín. Nárast týchto toxínov môže spôsobiť, že šupka a vnútro zemiakov zozelenie. Ak niekedy zješ zelený zemiak, môžeš pociťovať bolesť brucha, vracanie a horúčku. V zriedkavých prípadoch ťa takáto konzumácia môže paralyzovať.

5. Nosenie tesného oblečenia

Podľa dietológa môže nosenie tesného oblečenia zhoršiť akúkoľvek gastrointestinálnu poruchu, ktorú máš. “Priliehavé oblečenie má schopnosť, keď je príliš tesné, dodatočne zaťažiť žalúdok a črevá. Ďalšie stavy, ktoré sa môžu vyvinúť v dôsledku tesného oblečenia, sú kvasinkové infekcie a zachytenie nervov.

Môžeš ľahko skontrolovať, či je tvoj odev príliš tesný: či nezanecháva stopy na tele alebo či sa necítiš nepohodlie. Ak občas rád nosíš vypasované oblečenie. nemal by si sa obávať, pretože problémy nastávajú z dlhodobého hľadiska.

4. Popcorn v mikrovlnnej rúre

Je nám ľúto, ak ti kazíme filmový večer, ale pred niekoľkými rokmi obsahovali pukance pripravené v mikrovlnnej rúre chemikáliu nazývanú diacetyl, ktorá pri vdýchnutí veľkého množstva mohla poškodiť tvoje pľúca. V súčasnosti by už popcorn túto zložku obsahovať nemal.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov