Tipy a triky

9 každodenných vecí, ktoré nám môžu uškodiť

uškodiť

videní: 1.3K

3. Nakrájané ovocie zo supermarketu

Pokiaľ ide o nákup vopred nakrájaného ovocia, musíš byť opatrný, pretože si nikdy nemôžeš byť istý, či boli pri krájaní v obchode dodržané tie správne hygienické opatrenia a pod. Hrozí riziko, že sa môžeš nakaziť baktériou E coli, salmonelou a inými bakteriálnymi patogénmi, hoci je to zriedkavé.

V Kanade bola vykonaná štúdia, kde jeden vedec zistil, že je relatívne bezpečné konzumovať vopred nakrájané ovocie a zeleninu. Bolo však zopár prípadov, keď našli dostatok baktérií na to, aby spotrebitelia ochoreli.

2. Tupperware s plesňou

Tým najlepším z nás sa stalo, že chutné jedlo necháme v chladničke a úplne naň zabudneme. Potom o pár dní neskôr má jedlo na sebe pleseň. Existujú rôzne druhy plesní. Niektoré z nich môžu spôsobiť alergické reakcie a dýchacie problémy.

Ak narazíš na Tupperware s plesňou, buď opatrný pri vyhadzovaní obsahu, aby si sa náhodou neinfikoval.

1. Tvoje mydlo

Táto skutočnosť môže byť prekvapením, pretože mydlo koniec koncov veci čistí. Môže sa však zašpiniť. Ak pustíš mydlo na špinavú podlahu, tak sa podlaha nevyčistí ale na mydlo sa môžu zachytiť rôzne mikroorganizmy, ako sú vírusy a baktérie. Je tak lepšie mydlo umyť.

Zdroj: Brightside | topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov