TOP 10

10+ zvláštnych faktov o Číne, o ktorých si pravdepodobne nevedel

Číne

videní: 2.0K

 Čína je naozaj fascinujúca krajina. Niektoré veci či zvyky sú v Číne naozaj veľmi zaujímavé a veci, ktoré sa v tejto krajine považujú za normálne, sú pre nás naozaj dosť netradičné. Prečítaj si niečo o tom, určite ťa to prekvapí. P.S.: Nezabudni, že článok pokračuje aj na druhej strane!

1. Podivné stolovanie

Screenshot 2019-02-01 at 10.30.08

Slušné správanie pri jedení je na Slovensku samozrejmosť. V Číne a vo Vietname majú však trošku odlišné zvyky. Mľaskanie, zívanie, pľuvanie je pre tento národ úplne normálne. Ak si niekedy v Číne bol, určite si to v nejakej reštaurácii neprehliadol. Vedel by si si to však predstaviť aj v slovenských reštauráciách?

2. Namiesto plienok nohavice s dierou

baby-208673_1280

Je to naozaj divné, ale je to skutočne pravda. Deti v Číne neobľubujú plienky, namiesto toho nosia špeciálne nohavice s dierou. Keď potrebujú vykonať potrebu, jednoducho si len kvoknú a urobia to hocikde potrebujú. Je to síce ekologické, no na niektorých miestach to musí byť dosť nechutné.

3. Čína má najviac obyvateľov na svete

city-street-1246870_1280

Čína je najľudnatejšou krajinou sveta. Jej počet obyvateľov je 4x väčší ako počet obyvateľov Ameriky. Každý piaty človek na zemi je Číňan. Čínština je najpopulárnejší jazyk na svete a až 14 % ľudí z celého sveta hovorí čínsky.

4. Čína je jedna z najväčších krajín svete

hong-kong-864884_1280

Ak si myslíš, že Čína je najväčšou krajinou na svete, mýlis sa. Aj keď je najľudnatejšia, najväčšia rozhodne nie. Je až na štvrtom mieste. Prvá najväčšia krajina je Rusko, ktoré je skoro 2x také veľké ako Čína. Potom je to Kanada a Spojené štáty.

5. …s najväčšou armádou na svete

1200px-Marines_of_the_People's_Liberation_Army_(Navy)

Čínska armáda má najväčší počet vojakov na celej zemi. Je to až okolo dvoch miliónov aktívnych vojakov.

1 2 3 4 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov