TOP 10

TOP10: Toto sú tie najdesivejšie a najzáhadnejšie miesta na Zemi

najzáhadnejšie miesta

videní: 2.1K

7. Ilha Da Queimada Grande, Atlantický oceán

Ostrov Ilha da Queimada Grande sa nachádza pri pobreží Brazílie v Atlantickom oceáne. Je to jediným domovom, hneď niekoľkých druhov vzácnych, no smrteľne jedovatých hadov. Práve preto dostal pomenovanie Snake Island, teda hadí ostrov. Ostrov je pre verejnosť uzavretý, aby na jednej strane ochránil populáciu hadov, no na druhej strane, aby ochránil aj návštevníkov. Odhaduje sa totiž, že sa tam nachádza jeden had na každý štvorcový meter ostrova.

8. Mauzóleum prvého vládcu dynastie Čchin, Čína

Mauzóleum sa nachádza v blízkosti mesta Si-an v čínskej provincii Šen-si v mieste nazývanom Lishan. Celý areál s plochou až 46 štvorcových kilometrov je verejnosti neprístupný. V roku 1974 bola objavená Terakotová armáda, ktorá sa skladá z 8-tisíc bojovníkov, no hrobka doteraz vykopaná nebola. Odporcovia výkopu sa domnievajú, že pri jej vykopaní by bolo zničené všetko, čo sa vo vnútri hrobky nachádza.

9. Area 51, Spojené štáty

Area 51 je americká vojenská základňa, ktorá sa nachádza 100 kilometrov severne od Las Vegas. Je považovaná za jedno z najzáhadnejších miest na svete, pretože americká vláda popierala jej existenciu až do roku 2013. Vďaka tomu ju do podvedomia dostali mnohé teórie o konšpirácie o UFO. Táto oblasť je však primárne využívaná CIA a americkým vzdušným silami. Mnohí nadšenci konšpiračných teórií navštevujú neďaleké územie, avšak vstup do základne je, prirodzene, úplne zakázaný.

10. Surtsey, Island

Ostov Surtsey vznikol v roku 1963 po obrovskej sopečnej erupcii, ktorá trvala tri roky. Jeho pôda sa v súčasnosti využíva len na vedecký výskum. Hlavným cieľom práce je lepšie pochopiť, ako sa formuje ekosystém bez ľudského vplyvu. Na ostrove sa nachádza len niekoľko vedcov. Jedným z hlavných pravidiel je nedoniesť so sebou žiadne semená rastlín. No, ako to už býva, niekto tomuto opatreniu nevenoval dostatočnú pozornosť a na ostrov doniesol paradajky. Rastlina zanechala vedcov na ostrove značne zmätených, no keď si uvedomili jej pôvod, okamžite ju zničili, pretože mohla ohroziť ich vedecký výskum.

Zdroj: BoredPanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov