TOP 10

Tieto spoločnosti ovládajú takmer celý potravinový trh

spoločnosti

videní: 723

Zdanlivo sa môžeš domnievať, že v obchode máš na výber z množstva značiek a produktov od rôznych firiem. Toto zdanie je však iba šikovný marketing. Infografika, ktorú vytvorila spoločnosť Oxfam, však poukazuje na to, ako veľmi sa mýliš. Toto sú tie spoločnosti, ktoré ovládajú takmer celý potravinový trh.

Nikdy predtým si nemal na pultoch supermarketov taký výber potravín a značiek ako dnes. Je to však naozaj tak? Čo ak tvoja sloboda je len ilúziou? Naozaj majú všetky výrobky pod palcom nadnárodné korporácie, ktorých je iba 10. Ktoré to sú?

1. Kellogg’s

Známe lupienky Pringles, ktoré vidíš takmer v každom správnom americkom filme, patria práve tejto spoločnosti. Okrem toho aj značky ako Eggo, Pringles a Cheez-It. Ich obrat v roku 2015 dosiahol 13,5 miliardy dolárov.

2. Associated British Foods

Táto britská spoločnosť vlastní značky ako Dorset Cereals a čaje Twinings, ktoré u nás možno nie sú až tak populárne. Zaujímavejšie však je, že pod ňou nájdeme aj Primark, ktorý už Slovákom netreba až tak predstavovať. Ich príjmy za rok 2015: 16,6 miliardy dolárov.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov