TOP 10

Tieto spoločnosti ovládajú takmer celý potravinový trh

spoločnosti

videní: 775

3. General Mills

Možno ti tento názov spoločnosti nič nevraví, no určite poznáš zmrzlinu Haagen-Dazs. Áno, aj túto značku má pod palcom táto korporácia a okrem nej ešte cereálie Cheerios a Chex, Yoplait, Hamburger Helper a Betty Crocker. Ich výnosy za 2015 dosiahli hodnotu 17,6 miliardy dolárov.

4. Danone

Dostávame sa k známejších názvom. Najznámejšie sú ich jogurty ako Activa, Yocrunch a Oikos. Danone však predáva aj produkty zdravej výživy či balenú vodu. Príjmy tejto spoločnosti sa v roku 2015 vyšplhali na 24,9 miliardy dolárov.

5. Mondelez

Možno ti značky ako Trident žuvačky a Sour Patch Kids nič nehovoria, no túto firmu vystrelilo do výšin niečo úplne iné. Milujú ho všade na svete, máčajú si ho do mlieka a vychutnávajú v rôznych podobách. Áno, áno, ide o Oreo. Možno aj vďaka nemu sa ich obrat v roku 2015 vyšplhal na 29,6 miliardy dolárov.

6. Mars

Mars je asi najznámejší svojimi čokoládovými výrobkami a M&M lentilkami. Okrem toho však vlastní aj Uncle Ben’s rice, Starburst a Orbit žuvačky. Príjmy tejto korporácie v roku 2015 boli 33 miliárd dolárov.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov