TOP 10

TOP10: Toto sú tie najdesivejšie a najzáhadnejšie miesta na Zemi

najzáhadnejšie miesta

videní: 2.1K

4. Ostrov Poveglia, Taliansko

Ostrov Poveglia mnohí považujú za jedno z ajzáhadnejších a najstrašidelnejších miest na svete. Všetko sa začalo ešte za čias Rímskej ríše, kedy sa ostrov stával domovom obetiam moru. Neskôr, počas stredovekej éry, keď sa epidémia vrátila, boli na ostrov znova presúvané tisícky smrteľne chorých ľudí. Do zeme tak bolo pochovávané neuveriteľné množstvo ľudí. Mŕtvol bolo toľko, že boli pochované v tých istých hroboch alebo sa hromadne spaľovali. Hovorí s, že pôdu ostrova tvoria až z 50 % ľudské pozostatky. To však nie je všetko. V roku 1922 tu navyše otvorili psychiatrickú nemocnicu. Nuž, Poveglia je ostrov, ktorý je naveky spätý s ľudským nešťastím.

5. Parížske katakomby, Francúzsko

Jedným z najznámejších záhadných a súčasne desivých miest sú katakomby v Paríži. To, čo bolo pôvodne postavené ako tunelová sieť na presun vyťaženého kameňa, sa stalo “skladiskom” pre 6 miliónov mŕtvych tiel na konci 18. storočia. Aj keď je veľmi malá časť týchto tunelov otvorená pre verejnosť, aj v nej je možné vidieť tisíce kostí a lebiek naskladaných dohromady. Až 99 % z približne 190 kilometrov dlhého podzemného bludiska je pre verejnosť neprístupných, pretože by sa tam turisti so 100-percentnou pravdepodobnosťou stratili. Ani to však nebráni mnohým adrenalínovým nadšencom, aby sa pokúšali nájsť do zakázanej časti katakomb cestu.

6. Černobyľ, Ukrajina

Rok 1986 je rokom tragickej jadrovej havárie v ukrajinskom meste Černobyľ. V dôsledku vysokých úrovní žiarenia bolo každému miestnemu obyvateľstvu nariadené okamžité opustenie svojich domovov v blízkosti jadrovej elektrárne. Ešte dnes, o viac ako 30 rokov neskôr, sa na mieste nachádzajú topánky, hračky a iné veci, ktoré boli ľudia nútení zanechať za sebou, aby si zachránili život. Aj keď sa Černobyľ pomaly mení na turistickú atrakciu, niektoré časti mesta turisti nikdy neuvidia. Ide o približne 30-kilometrovú zónu s vysokou radiáciou, do ktorej je prísne zakázané vstupovať.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov