TOP 10

Japonsko: Zvyky, ktoré sú v Japonsku neprijateľné

japonsko

videní: 3.4K

V Japonsku nie je zvykom nechávať prepitné

Japonsko má jasnú normu proti dávaniu prepitného, najmä v reštauráciách, kaviarňach, taxíkoch a hoteloch. Japonskí poskytovatelia služieb sú hrdí na to, že poskytujú čo najlepšie služby. Neočakávajú ani neocenia dodatočné stimuly, ako je prepitné. Namiesto toho stačí jednoduché, zdvorilé “ďakujem”.

Sprievodcovia, ktorí sú zvyknutí na turistov z kultúr dávajúcich prepitné, však zvyčajne prepitné neodmietajú, hoci ho ani aktívne nevyhľadávajú. Okrem toho je dôležité poznamenať, že odovzdávať peniaze priamo niekomu v Japonsku nie je zvykom. Namiesto toho sa odporúča vopred si pripraviť hotovosť do obálky. Počítanie peňazí pred predavačom sa tiež považuje za nezdvorilé.

Radšej sa vyhnite jedlu alebo pitiu na verejných miestach

Aj keď to nie je výslovne zakázané, jedenie na verejnosti, najmä ak je jedlo balené, nie je v Japonsku príliš podporované. Japonská kultúra kladie veľký dôraz na čistotu, čo vedie k obavám, či sa jednotlivci po jedle zodpovedne zbavia svojich odpadkov.

Treba poznamenať, že tento zvyk sa v poslednom čase stáva menej prísnym a mladší Japonci si občas doprajú občerstvenie na cestách. Zvyčajne to však robia diskrétne a vyhýbajú sa konzumácii jedla v preplnených alebo preťažených priestoroch.

V Japonsku je bežné skrývať tetovanie

Tetovanie v Japonsku je v porovnaní s inými časťami sveta menej rozšírené. Tí, ktorí ich majú, ich často skrývajú oblečením alebo špeciálnymi doplnkami, keď idú do práce alebo na verejné miesta.

Pre turistov môže tetovanie v Japonsku predstavovať určité problémy. Môže obmedziť prístup do bazénov, kúpeľov, telocviční alebo tradičných japonských kúpeľov. Avšak vystavovanie tetovania na verejnosti, ako sú ulice, metro alebo reštaurácie, sa vo všeobecnosti stretáva s obdivom miestnych obyvateľov.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov