TOP 10

Japonsko: Zvyky, ktoré sú v Japonsku neprijateľné

japonsko

videní: 3.1K

Veci, na ktoré sme zvyknutí a ktoré sú pre Japonsko neprijateľné: Spletitá sieť spoločenských konvencií a noriem správania v Japonsku môže zmiasť prvých návštevníkov, ktorí často vyčnievajú kvôli zdanlivo drobným kultúrnym omylom.

Hoci Japonci majú zvyčajne pochopenie pre turistov s dobrými úmyslami, ktorí neúmyselne porušia ich etiketu, je lepšie oboznámiť sa s týmito nuansami, aby ste sa vyhli prípadným nedorozumeniam.

Veci, na ktoré sme zvyknutí a ktoré sú pre Japonsko neprijateľné

Vyhnite sa zdvíhaniu predmetov, ktoré niekto upustil na ulici

Japonsko kladie veľký dôraz na úctu k strateným predmetom, ako sú šatky, slnečné okuliare alebo detské hračky. Aj keď turista s dobrým úmyslom môže zvážiť zdvihnutie takýchto predmetov, vo všeobecnosti je lepšie to nerobiť. Namiesto toho je najšetrnejším prístupom premiestniť predmet na viditeľnejšie miesto, aby ho majiteľ ľahšie zbadal, keď sa preň vráti. Na druhej strane cenné predmety môžete odniesť na najbližšiu policajnú stanicu.

V Japonsku nie je bežné ukazovať ramená

Japonsko sa oblieka skromne a ženy, najmä dospelé, majú tendenciu zakrývať si ramená a polovicu tela, a to aj v teplom počasí. To zahŕňa používanie dáždnikov a dlhých rukavíc na ochranu pred slnkom. Turisti v odhaľujúcom oblečení preto môžu u miestnych obyvateľov vzbudiť pozornosť. Je pozoruhodné, že mladšie japonské dievčatá sa niekedy od tohto zvyku odchyľujú a volia kratšie sukne a šortky, a to aj počas chladnejších ročných období.

Počítajte s tým, že nebudete môcť jesť v tichosti

V japonskej kultúre stolovania sa výrazne preferuje, aby jedlo sprevádzala určitá úroveň okolitého hluku. Hostiteľ môže v tichej, prázdnej reštaurácii zapnúť televíziu alebo hudbu. Cudzincom, ktorí sú zvyknutí na tiché, kontemplatívne jedlá, sa to môže zdať nezvyčajné, pretože západná kultúra často spája jedenie v tichu s dobrými mravmi.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov