Tipy a triky

Bežné predmety s mimoriadnym skrytým využitím

predmety

videní: 1.5K

Malé hrbolčeky na klávesoch “F” a “J”

Na klávesniciach sú malé hrbolčeky nainštalované na hornej strane len niekoľkých klávesov: klávesov F a J. Dôvodom je, aby ste mohli správne polohovať ruky bez toho, aby ste sa museli pozerať. Od vynájdenia písacieho stroja mali pisári odpočinkovú polohu, aby mohli pracovať rýchlejšie. Dva mierne vyvýšené hrbolčeky slúžia ako “hmatové značky” pre vaše dva ukazováky. A možno ich používate bez toho, aby ste si to všimli. V opačnom prípade by ste sa pomerne často pozerali na klávesnicu, len aby ste sa uistili, že vaše prsty sú na správnych klávesoch.

Drážky na zubných špáradlách v reštaurácii

Špáradlo sa môže zdať ako jednoduchý nástroj. Niektoré z nich však majú ďalšiu, skrytú funkciu. “Špáradlá s drážkami” vyzerajú oveľa dekoratívnejšie ako ostatné. Skutočným účelom vrúbkovaného konca je, aby sa po použití odlomil. Potom môžete použité špáradlo oprieť o jeho vrchnú časť, aby sa nedotýkalo stola. Niekedy sa nazývajú “japonské špáradlá” a častejšie ich nájdete v ázijských reštauráciách.

Ako rozbiť čokoládovú tyčinku Toblerone

Jedinečný tvar Toblerone je rovnako slávny ako zmes nugátu, mandlí a čokolády, vďaka ktorej sa táto sladkosť stala takou populárnou. Čokoláda je v skutočnosti len jeden veľký spojený kus. Je vytvarovaná do radu trojuholníkov, tento tvar umožňuje odlomiť každý trojuholníček zvlášť. Väčšina ľudí však odlamuje trojuholníky nesprávnym spôsobom. Namiesto ťahania smerom von, ktoré môže vyžadovať značnú silu, je oveľa jednoduchšie zatlačiť ich dovnútra. V skutočnosti stačí len malé poklepanie.

Vrchná strana krabičiek od džúsov – “klapky”

Tieto klapky na bočných stranách krabíc od džúsov nám môžu pripomínať detstvo. Majú však naozaj nejaký zmysel? Vlastne áno. Jedným z hlavných dôvodov je pomáhať deťom. Po vysunutí klapiek sa z nich vytvoria príliš roztiahnuté krídla, za ktoré sa môžu malé rúčky chytiť. Je to veľká pomoc aj pre rodičov, pretože to môže zabrániť tomu, aby deti omylom stlačili škatuľu a vystrelili šťavu všade okolo.

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov