Tipy a triky

Bežné predmety s mimoriadnym skrytým využitím

predmety

videní: 1.4K

Bežné predmety s mimoriadnym skrytým využitím: Načo je vlastne to malé vrecko na vašich džínsoch? Nie, nie sú na mince. Prvýkrát sa objavili v jednom z prvých modelov Levi v 70. rokoch 19. storočia a pôvodne boli určené na vreckové hodinky. Alebo ste si niekedy všimli, že na dvoch klávesoch na klávesnici sú hrbolčeky? Ide o “hmatové značky”, ktoré vznikli ešte pred vynájdením písacieho stroja.

Dnes preskúmame vynálezy a dizajnové prvky, s ktorými sa stretávate každý deň bez toho, aby ste vedeli ich využitie.

Bežné predmety s mimoriadnym skrytým využitím

Čiary na plastových pohároch

Plastové poháre patria medzi predmety, ktoré majú oveľa viac využití ako len na pitie na večierkoch. Zvyčajne sú na nich tri čiary na rôznych úrovniach pohára a sú určené na meranie. Prvá čiara je 30 mililitrov, ďalšia 145 mililitrov a posledná 350 mililitrov. Sú to celkom bežné dávky pre rôzne druhy alkoholu, či už ide o likér, víno alebo pivo. Plastový pohárik sa však nedá porovnať s tým, čo sa objaví pri čísle 6, ktoré vám ukáže, ako ste celý život používali špáradlá zle.

Dvojfarebná guma

Modré a červené farebné gumy sú viac než len estetické. Podľa vlákna na Reddite mnoho ľudí vyrastalo v domnení, že jedna strana je na ceruzky a druhá na perá. To je úplný mýtus. Modrá časť je v skutočnosti určená na hrubý papier, napríklad na skicár. Zatiaľ čo červená časť je určená na “presné mazanie”.

Zvlnená strana sponky

Ak ste videli vlnitú stranu sponky, ktorá trčí z vlasov dievčaťa, potom to robí zle. Sponka má dve strany – jednu rovnú a druhú vlnitú. Správny spôsob ich používania vo vlasoch je dať vlnitú stranu dole, čo znamená smerom k pokožke hlavy. Mnohí ľudia to už tak dlho robia opačne, že ani nevedia, že je to nesprávne. Vlnitá strana dole však poskytuje priľnavosť.

 

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov