Tipy a triky

Toto sú tie najlepšie potraviny, ktoré podporujú metabolizmus

metabolizmus

videní: 997

Zázvor

Ďalšou superpotravinou, ktorá dokáže zlepšiť váš metabolizmus a ktorú ľahko nájdete doma, je zázvor. Má termogénne vlastnosti, a tak jeho konzumácia môže mierne zvýšiť vašu telesnú teplotu. Toto zvýšenie telesnej teploty súvisí s lepším metabolizmom.

Zázvor ako vazodilatátor zväčšuje priemer vašich malých tepien a tiež zlepšuje krvný obeh. Pri lepšom prietoku krvi a krvnom obehu sa zvyšuje telesná teplota, a to podporuje metabolizmus a pomáha vám spaľovať viac kalórií. Ak chcete využívať tieto výhody, môžete si dať zázvorový čaj aspoň 3 až 5-krát týždenne a zázvor pridávať aj do jedál.

Škorica

Škorica je skvelé korenie na lepšie chudnutie a zlepšenie metabolizmu. Má nielen nízky obsah kalórií, ale je bohatá na fytochemikálie a antioxidanty, ktoré zlepšujú rýchlosť metabolizmu.

V ideálnom prípade by ste mali konzumovať pol až jednu čajovú lyžičku škorice každý deň približne 20 dní, aby ste zaznamenali dobrú zmenu v úrovni metabolizmu. Môžete ju dokonca konzumovať každý deň striedavo, aby ste si užili dobré účinky.

Čierna káva

Káva podporuje metabolizmus vďaka kofeínu, psychoaktívnej látke stimulujúcej centrálny nervový systém, o ktorej je známe, že pomáha zlepšovať rýchlosť metabolizmu vášho tela. Kofeín pomáha blokovať adenozín, inhibičný neurotransmiter, a zvyšuje uvoľňovanie neurotransmiterov, ako sú noradrenalín a dopamín.

Tieto neurotransmitery sú známe uvoľňovaním tuku z tela a zlepšovaním metabolizmu. Najlepší čas na pitie kávy a využívanie týchto výhod bude hneď po jedle. Nielenže okamžite ovplyvní váš metabolizmus, ale bude mať vplyv aj na oxidáciu tukov.

Brokolica

Brokolica je zelenina, ktorá úžasne pomáha zlepšovať metabolickú aktivitu v tele. Je bohatá na vitamín C a vápnik, ktoré pomáhajú zlepšovať metabolizmus. Vitamín C pomáha lepšie vstrebávať vápnik a vápnik pôsobí ako spúšťač metabolizmu.

Nezabudnite do svojho denného jedálnička pridať jednu až jeden a pol šálky varenej alebo surovej brokolice, aby ste sa mohli tešiť z lepšieho chudnutia a zlepšenia metabolizmu.

Mandle

Konzumácia mandlí môže zlepšiť výdaj energie v tele. Hoci majú vysoký obsah kalórií, sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny, ktoré skvelým spôsobom pomáhajú zvyšovať metabolizmus. Tieto mastné kyseliny znižujú produkciu leptínu, prirodzenej chemickej látky, ktorá môže znižovať hladinu metabolizmu. Mandle by ste však nemali konzumovať v nadmernom množstve. Stačí pravidelne zjesť hrsť nasucho opražených alebo namočených mandlí, aby ste si mohli vychutnať ich skvelé účinky.

Lepší metabolizmus znamená, že budete môcť ľahko schudnúť a budete môcť jesť to, na čo máte chuť, bez toho, aby ste si ukladali prebytočný tuk. Mali by ste teda začať pridávať do svojho jedálnička dostatok týchto superpotravín a užívať si celý rad výhod.

Zdroj: wonderslist / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov