Tipy a triky

Toto sú tie najlepšie potraviny, ktoré podporujú metabolizmus

metabolizmus

videní: 944

Metabolizmus je proces, pri ktorom vaše telo premieňa prijatú potravu na energiu. BMR alebo bazálna rýchlosť metabolizmu pomáha vášmu telu udržiavať základné funkcie, ako je obnova a oprava buniek, dýchanie, krvný obeh a hormonálna rovnováha počas odpočinku.

Na vašu bazálnu rýchlosť metabolizmu má vplyv mnoho vecí vrátane pohlavia, veku, výšky, telesnej stavby, hmotnosti a stravy. Čím je rýchlosť metabolizmu lepšia, tým ste aktívnejší a cítite sa energickejšie. Ak sa však rýchlosť metabolizmu zníži, potom môžete čeliť vážnym problémom, ako je vysoká hladina cholesterolu, únava, suchá pokožka, svalová slabosť, pomalá srdcová frekvencia, depresia atď.

Preto je dôležité dbať na to, aby ste si udržali vysoký metabolizmus, ak chcete zostať zdraví. Keďže je možné zlepšiť rýchlosť metabolizmu prostredníctvom stravy, teraz sa dozvieme o 10 potravinách, ktoré môžete konzumovať na zvýšenie metabolizmu.

Najlepšie potraviny, ktoré podporujú metabolizmus

 

 

Zelený čaj

Zelený čaj je bohatý na polyfenoly, antioxidanty a je jednou z najlepších potravín, ktoré môžu pomôcť pri zlepšovaní metabolizmu. Katechíny a kofeín obsiahnuté v zelenom čaji pomáhajú zlepšiť výdaj energie a pôsobia proti poklesu rýchlosti metabolizmu, ktorý sa môže u ľudí vyskytnúť počas chudnutia. Ak chcete zvýšiť svoj metabolizmus, musíte každý deň skonzumovať 2-3 šálky zeleného čaju.

Citróny

Citróny sú ďalším skvelým zdrojom potravín pre skvelý metabolizmus. Pomáhajú detoxikovať pečeň a čistiť tráviaci systém. Vitamín C a enzýmy obsiahnuté v citrónoch pomáhajú odstraňovať toxíny z vášho tela tým, že ich premieňajú na zlúčeniny, ktoré sa z vášho systému vylúčia vo forme odpadu. To vám zasa pomáha tešiť sa z lepšieho metabolizmu.

Aby ste si mohli užívať výhody, stačí, ak si vyžmýkate polovicu citróna do pohára teplej vody, vypijete ho hneď ráno a budete si užívať zrýchlenie metabolizmu. Citrónovú šťavu si môžete vymačkať aj do každodenného jedla, aby ste mu dodali chuť a zároveň si užili jeho výhody.

Grapefruity

Grapefruity obsahujú veľké množstvo vitamínu C, ktorý pomáha zlepšiť fungovanie vášho metabolického systému. Vitamín C pomáha spaľovať tuky a reguluje metabolizmus tukov. Grapefruity sú tiež bohaté na naringenín, flavonoid, ktorý má skvelé antioxidačné vlastnosti, o ktorých je známe, že pomôžu pri zlepšení metabolizmu. Naringenín znižuje hladinu inzulínu v krvi, to zlepšuje hladinu cukru v krvi.

Ak chcete zlepšiť svoj metabolizmus a tešiť sa z rýchleho chudnutia, uistite sa, že jete viac čerstvých grapefruitov alebo pijete grapefruitovú šťavu s dostatočným množstvom dužiny.

Kajenské korenie

Kajenské korenie je bohaté na zlúčeninu známu ako kapsaicín, ktorá môže mať veľký pozitívny vplyv na rýchlosť metabolizmu vášho tela. Kapsaicín svojimi termogénnymi vlastnosťami pomáha vašim bunkám pri premene energie na teplo. Zvýšenie termogenézy zvyšuje metabolizmus aj telesnú teplotu. Pokúste sa zaradiť kajenské korenie do svojho jedálnička akýmkoľvek spôsobom a užívajte si jeho obrovské výhody.

Jablká

Jablko denne nielenže udrží lekára ďaleko od vás, ale tiež vám pomôže schudnúť a podporí váš metabolizmus. Má vysoký obsah rozpustnej vlákniny a nízky obsah kalórií a je ideálnou voľbou. Keďže je bohaté na vlákninu, pomáha vám aj k lepšej stolici a zároveň zlepšuje trávenie. Bude múdre zjesť celé jablko pred jedlom, pretože vám ponúkne výhody a tiež vám pomôže cítiť sa sýty, a tak budete jesť menej a užijete si rýchle chudnutie.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov