Tipy a triky

Chcete sa dožiť 100-vky? Lekár odporučil jesť každý deň tieto potraviny

potraviny

videní: 879

 

Pľúcne choroby: nefajč (Michael Greger poskytuje takéto rady na prevenciu všetkých chorôb, ale v tomto prípade je prítomnosť tejto závislosti rozhodujúca); pridaj kurkumu do potravy – korenie, ktoré blokuje pôsobenie karcinogénov a zabraňuje tvorbe rakovinových nádorov; jedz brokolicu, krížovú zeleninu, ktorá pomáha blokovať tvorbu metastáz.

Ochorenia mozgu: pi zeleninové a ovocné šťavy – kvôli obsahu polyfenolov znižujú riziko vzniku Alzheimerovej choroby; počas varenia pridaj do jedál korenie – obsahuje veľa antioxidantov; venuj pozornosť šafranu – podľa štúdií môže zlepšiť kognitívne funkcie dokonca aj u už chorých ľudí.

Ochorenie pečene: vzdaj sa alkoholu; jedz ovsené vločky; pridaj do stravy brusnice – zabraňujú hromadeniu tuku v pečeni.

Depresia: jedz viac zelenej zeleniny a bobúľ – vzhľadom na obsah fytonutrientov pôsobia ako ľahké antidepresíva; do stravy pridaj sezamové a tekvicové semená – obsahujú tryptofán, ktorý pomáha serotonínu dostať sa do mozgu.

Hypertenzia: konzumuj ľanové semená – je to jeden z najúčinnejších spôsobov zníženia krvného tlaku; nezabudni na rukolu a repu – vďaka obsahu dusíka zvyšujú elasticitu krvných ciev; nápoj z ibišteka – iba 2 šálky tohto nápoja denne poskytujú rovnaký účinok ako počiatočná dávka lieku proti tlaku.

 

 

Možno si povieš, že všetky tieto potraviny ti možno tú 100-vku nezaručia, ale jesť zdravo a s rozumom má vždy niečo do seba. Ak sa teda chceš vyhnúť chorobám, vyskúšaj túto nie tak celkom nelogickú diétu. 

Zdroj: Adme.rutopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov