Tipy a triky

Chcete sa dožiť 100-vky? Lekár odporučil jesť každý deň tieto potraviny

potraviny

videní: 838

Lekár vymenoval potraviny, ktoré musíte jesť každý deň, aby ste mohli žiť až 100 rokov. Skontrolujte, či sa nachádzajú vo vašej strave.

Americký lekár Michael Greger bol v detstve unesený témou výživy. Keď mal 6 rokov, jeho babička mala stanovenú diagnózu – srdcové choroby v poslednej fáze. Staršia žena nesúhlasila s tým, že mala zrazu pred sebou len pár rokov života (ani zďaleka nie 100) a zobrala liečbu do vlastných rúk. Začala jesť rastlinnú stravu a cvičiť. Po chvíli bol malý Michael opäť schopný hrať sa so svojou milovanou babičkou a rozhodol sa, že v budúcnosti chce ľuďom pomôcť.

 

 

Počas svojej lekárskej kariéry si Michael Greger uvedomil, že najbežnejším chorobám sa dá jednoducho vyhnúť. Je si istý, že žiť 100 rokov nie je fantázia, ale realita pre ľudí, ktorí dodržiavajú zdravý životný štýl. Ak to chceš tiež žiť dlho a byť zdravý, prestaň fajčiť, prechádzaj sa najmenej 22 minút denne, jedz prevažne rastlinné potraviny, vylúč spracované potraviny z vašej stravy, vyhni sa nadváhe a udržuj normálnu hladinu cholesterolu a cukru v krvi a tlaku.

 

 

 

Michael Greger venuje osobitnú pozornosť jedlu. Američan zostavil zoznam produktov, ktoré každý deň potrebujeme. Odporúčame vám, aby ste si ponechali kontrolný zoznam od odborníka a snažili sa ho dodržať. Poradenstvo hovorí samozrejme o tom, že treba jesť ovocie, zeleninu a orechy. To prekvapí len málo ľudí. Ale koľko z nás o tom každý deň premýšľa?

Ľudia, ktorí sa obávajú takého objemu jedla denne, lekár pripomenul veľkosť porcií . 1 porcia je hrsť obilnín alebo cestovín, kúsok chleba. Časť ovocia a zeleniny zodpovedá veľkosti pästi, na orechy stačí 40 g.

S cieľom zostaviť kontrolný zoznam produktov potrebných pre každú osobu študoval Američan najčastejšie choroby. Vysvetlil, že jedlo je najlepšou prevenciou. Greger odporúča takúto prevenciu nebezpečných chorôb:

Ischemická choroba srdca: jedz brazílske oriešky (orechy o 4 stupne mesačne znižujú cholesterol v krvi lepšie ako statíny); vyberaj si potraviny bohaté na draslík (zelená zelenina, banány, marhule) – posilňujú krvné cievy a srdcový sval; jedz citrusové plody – obsahujú fytonutrient hesperidín, ktorý zlepšuje fungovanie kardiovaskulárneho systému.

 

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov