Tipy a triky

Prečo by sme nemali nosiť rovnaké pyžamo dva dni za sebou?

pyžamo

videní: 862

Priemerný muž si mení pyžamo každých 13 nocí. Ženy obyčajne čakajú až 17 nocí. Väčšina žien má viac pyžám a majú tendenciu zabúdať na to, ako dlho sú už vonku. Aj keď sa plazenie do postele v dobre oblečenom pyžame môže zdať neškodné, môže to mať niektoré alarmujúce dôsledky.

1. Spíš v nezdravom prostredí

Prečo by sme nemali nosiť rovnaké pyžamo 2 dni po sebe

Pyžamo sa dotýka pokožky. Ak budeš nosiť stále ten istý kúsok látky, môžu sa v oblečení začať hromadiť baktérie a odumreté bunky pokožky. Aj keď pravidelne perieš posteľnú bielizeň, nezostane dlho svieža, pretože prichádza do priameho kontaktu s nečistým nočným odevom. Nosenie rovnakého pyžama noc čo noc môže spôsobiť infekcie, ktoré sa dajú ťažko liečiť.

2. Môžeš preniesť mikróby na iné oblečenie

Prečo by sme nemali nosiť rovnaké pyžamo 2 dni po sebe

Keď vložíte pyžamo do práčky, môžu sa baktérie na ňom preniesť na všetky ostatné kusy oblečenia v práčke. Ak si nočné oblečenie nosil 2 týždne vkuse, nedokážeľ praním zničiť väčšinu mikróbov a prenesú sa na ďalšie odevy, ktoré prichádzajú do styku s pokožkou.

 

3. Pyžamo ovplyvňuje to kvalitu spánku

Prečo by sme nemali nosiť rovnaké pyžamo 2 dni po sebe

Rovnako ako to, ako čerstvo vypraté posteľné obliečky môžu poskytnúť pocit relaxácie, spánok v čistom nočnom odeve ti pomôže cítiť sa sviežo.

4. Môže to zhoršiť alergie

Prečo by sme nemali nosiť rovnaké pyžamo 2 dni po sebe

Ak si alergický na prach alebo máš iné dýchacie ťažkosti, spánok v starom pyžame môže spôsobiť vážne problémy. Roztoče požierajú šupinky odumretej kože, takže ich priťahuje matrac a nočné oblečenie, čo spôsobuje problémy s dýchaním. Ak si alergický na prach a roztoče, je lepšie si pyžamo meniť aspoň každú druhú noc.

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov