Zaujímavosti

Mýty o starostlivosti o pleť, ktoré potrebujete poznať, aby ste ušetrili peniaze

mýty

videní: 719

Mýty o starostlivosti o pleť, ktoré potrebujete poznať, aby ste ušetrili peniaze: Starostlivosť o pleť nie je len otázkou márnivosti, ale je dôležitým aspektom celkového zdravia. Svet starostlivosti o pleť sa však niekedy môže zdať ako drahé dobrodružstvo. Aby sme vám pomohli zorientovať sa v tomto teréne bez toho, aby ste prepadli, vyvrátili sme niekoľko bežných mýtov.

Na účinnú starostlivosť o pleť nepotrebujete vždy tie najdrahšie produkty. Kvalita nemusí byť vždy spojená s vysokou cenou a pochopenie základných vecí vás môže ušetriť zbytočných výdavkov. Dúfame, že keď vyvrátime tieto mýty, tak vás nasmerujeme k informovanému a finančne nenáročnému výberu, ktorý uprednostní zdravie vašej pleti aj vašej peňaženky. Dobrá starostlivosť o pleť predsa nemusí stáť celý majetok!

Mýty o starostlivosti o pleť, ktoré potrebujete poznať, aby ste ušetrili peniaze

1. Mýtus: Čím vyšší je ochranný faktor opaľovacieho krému, tým lepšie

Pokiaľ ide o opaľovací krém, nie je vždy podstatne lepšie zvoliť vyšší ochranný faktor (SPF) ako nižší. Odborníci zvyčajne odporúčajú používať aspoň SPF 30, pretože blokuje 97 % UVB žiarenia. Ak plánujete tráviť dlhší čas vonku, najmä v čase najväčšieho slnečného žiarenia (od 10.00 do 14.00 hod.), možno by sa oplatilo zvážiť použitie vyššieho SPF, aby ste získali dodatočnú ochranu po dvoch až troch hodinách. Vo väčšine prípadov však dodatočné náklady na vyšší SPF nemusia byť opodstatnené.

Pre porovnanie, SPF 15 blokuje približne 93 % žiarenia, SPF 30 zastaví 97 % a SPF 50 vás môže ochrániť pred 98 % žiarenia. Keďže žiadny opaľovací krém nedokáže poskytnúť 100 % ochranu pred UV žiarením, rozdiel medzi používaním opaľovacieho krému SPF 30 a SPF 50 nie je významný. Necíťte sa preto nútení utrácať za najvyšší dostupný faktor SPF.

2. Mýtus: Antibakteriálne mydlo je najlepšie na udržanie čistoty pokožky

Počuli ste niekedy o antiseptickom mydle alebo antimikrobiálnom mydle? Nuž, to je to isté ako antibakteriálne mydlo! Je to ako vaše bežné mydlo, ale s niekoľkými ďalšími chemickými látkami, ktoré bojujú proti baktériám a udržujú infekcie na uzde. Tieto antibakteriálne mydlá môžu obsahovať špeciálnu zložku nazývanú triklosan alebo triklokarban, ktorá sa nenachádza vo vašom obyčajnom mydle. Táto zložka pôsobí na baktérie tak, že ich zničí.

Ale je tu háčik. Hoci sú tieto mydlá tvrdé voči baktériám, môžu byť aj trochu drsné pre vašu pokožku. Môžu zlikvidovať nielen zlé, ale aj dobré baktérie na vašej pokožke. Navyše, tieto pridané chemikálie môžu zbaviť vašu pokožku prirodzených olejov a zanechať ju suchú a trochu podráždenú. Ďalšia vec, na ktorú si treba dávať pozor, je, že používanie antibakteriálneho mydla vám môže priniesť pocit mimoriadnej čistoty, ale to neznamená, že by ste mali vynechať pravidelné umývanie. Takže, nechajte tie ruky mydliť!

3. Mýtus: Čím drahšie, tým lepšie

To, že niečo stojí pekný peniaz, neznamená, že je to automaticky lepšie alebo účinnejšie ako lacnejšia alternatíva. Odborník upozorňuje, že najdrahšie výrobky nie sú vždy tie s najväčšou vedeckou podporou, aj keď sa pýšia “vzácnymi” zložkami.

Pokiaľ teda ide o hydratačné krémy, rozdiel medzi cenovo dostupným a drahším variantom sa môže zúžiť na niekoľko vecí: spôsob predaja, luxusné balenie a možno niektoré špeciálne zložky, ktoré sú exkluzívne pre drahú značku. Podľa lekára môžu tieto drahé značky propagovať vlastné zložky, čo by mohlo znamenať, že prinášajú novšie technológie, ktoré by mohli ich výrobku dodať trochu výhody. Ale hej, nie vždy ide o cenovku!

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov